Annonce
Kultur

Coronavirus får ram på endnu en begivenhed: Sløngeldage flyttes til august

Sløngeldage 2020 er flyttet til august, så der er endnu længere tid til at glæde sig til eksempelvis sæbekasseløb. Foto: Per Bille
Fejringen af Ole Lund Kirkegaards fødselsdag og afholdelse af Sløngeldage 2020 er på grund af coronavirus flyttet til august.
Annonce

SKANDERBORG: I år ville Ole Lund Kirkegaard være fyldt 80 år, og det skulle have været fejret sammen med afholdelsen af Sløngeldage 2020 i maj. På grund af coronavirus var der dog usikkerhed om, hvorvidt det overhovedet kunne lade sig gøre, og derfor har man taget konsekvensen og flyttet Sløngeldage til august.

Det er sjette gang Di Heslige Slønglers Klup holder Sløngeldage. Med årene har også verden udenfor bygrænsen opdaget kvaliteten i festlighederne, der i 2018 modtog Klods Hans-prisen for at sætte fokus på børnelitteratur.

- Fonde, foreninger og sponsorer har været særdeles gavmilde omkring Sløngeldage 2020 – og det i en grad, som vi ikke tidligere har oplevet. Vi har mærket en fantastisk positivitet omkring vores projekt. Det giver energi, gejst og glæde, har formand Uffe Høj tidligere sagt i forbindelse med Sløngeldage 2020.

Program for Sløngeldage 2020

24.08: Byvandring med Charlotte Abildgaard i Ole Lund Kirkegaards fodspor

25.08: Skrallebang m. Ivan og den etbenede hane (lukket arrangement)

Sløngelkluppen inviterer børnehavebørn til to koncerter med Skrallebang, hvor bandet rapper om Ivans slatne arm, fortæller om Lille Virgil, dragen og en masse andre.

28.08: Sløngelnæring til skolebørnene (lukket arrangement)

Di Heslige Slønglers Klup inviterer til Sløngelnæring i 2020. Skoleeleverne vil denne dag blive præsenteret for forfattere, musik m.m.

29.08: Store Sløngeldag

29.08: Bogdag for Bette Lorte

Di Heslige Slønglers Klup afholder 29. august 2020 en børnelitteraturfestival i Kulturhuset Skanderborg.

I Kulturhuset vil der være forfatteroplæg, forlag, workshops, musik og meget mere.

Liv, leg og lystigheder på Kulturtorvet og i Byparken. I og omkring Kulturhuset levendegøres Sløngeluniverset for store som små: Drengestreger i Byparken, Ole Lund Kirkegaard-tableauer på Kulturtorvet, teater, musik, gøgl, sjov på søen og cirkus.

Annonce

Overskueligt tab

Heldigvis er det lykkedes at få en stor del af kunstnerne og de andre implicerede med i det nye program.

- Vi er utrolig glade for at kunne meddele, at det planlagte majprogram gennemføres. Kun en enkelt eller to af de hyrede kunstnere, optrædende eller andet godtfolk har måttet melde fra, skriver Di Heslige Slønglers Klup i en pressemeddelelse.

Cirka 96 procent af deres indtæger kommer fra fondsmidler, tilskud, sponsorate og lignende. Dermed er det kun 3 til 4 procent, der kommer fra billetindtægter, og derfor forudser "kluppen" at tabet bliver overskueligt.

- Gratisprincippet er en af vores bærende præmisser. Sløngeldage er for alle uanset økonomiske formåen, tænker vi, skriver de videre.

Sløngeldage afholdes nu fra 24. til 29. august og Store Sløngeldag, der byder på Børnelitteraturfestival i Kulturhuset, finder sted 29. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mundbindene har fundet vej i de århusianske busser - men stadig mange tager turen uden

Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Sommervejret lokker folk frem - men alle er gode til at holde afstand og tage hensyn

Annonce