Annonce
Sport

Cort erklærer sig helt færdig efter forgæves slid

Bob Jungels hentede den anden sejr på to dage til Deceuninck-QuickStep, da han kørte alene over stregen i Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

Efter en lang dag i udbrud havde Magnus Cort slidt sig selv - og sprinternes hjælpere - op i belgisk løb.

Kuurne-Bruxelles-Kuurne er kendt som sprinternes løb. Men en solid blæst fra sydvest åbnede scenen for fem viljestærke ryttere - heriblandt danske Magnus Cort - som ville det anderledes.

Kvintetten sled flere sprinterhold op undervejs. Men Cort, der også havde holdkammeraten Davide Ballerini med i udbruddet, kunne ikke mere, da afgørelsen fandt sted.

- Jeg er færdig. Jeg er helt færdig. Det blev en lang dag, og jeg kunne godt mærke, at jeg var med i det morgenudbrud.

- Jeg ville selvfølgelig gerne have holdt hele vejen, siger Magnus Cort efter løbet, der blev vundet af luxembourgeren Bob Jungels.

QuickStep-rytteren følte hurtigt, at han var den stærkeste i gruppen, og han kørte alene fra udbruddet med over 15 kilometer til mål.

- Jeg må indrømme, at det lignede mission impossible med modvinden, siger Jungels..

Han var ikke decideret nervøs for tilstedeværelsen af de to Astana-ryttere, for han kunne godt mærke, at "Cort Nielsen havde siddet ude i morgenudbruddet".

Astana-sportsdirektør Lars Michaelsen er tilfreds med indsatsen, selv om holdet må forlade den belgiske åbningsweekend uden sejre.

- Man bliver nødt til at udfordre det. Så jeg synes, at Astana lavede et godt cykelløb. Vi fik ikke det ud af det, som vi havde håbet på, men det er ok, siger Lars Michaelsen.

Cort var ved at give op med 40 kilometer igen. Men han bed tænderne sammen og slap så efter en sidste føring for Ballerini på den næstsidste af de to afsluttende omgange på 15 kilometer.

- Magnus Cort var på pumperne. Men han lavede et fantastisk stykke arbejde. Han var klar til at sige, at det var nok. Han havde kørt over evne. Han sad derude hele dagen, så det var helt forståeligt, siger Michaelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce