Annonce
Kultur

CPH:DOX tager på tur: Film om fascinerende forfattere i Aarhus

Filmfestivalen CPH:DOX, Det Kgl. Bibliotek og Blockbuster præsenterer filmen "The Other Munch" med efterfølgende talk med Karl Ove Knausgård og filmskaberne Joachim og Emil Trier. Still fra filmen
Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX besøger Aarhus den kommende uge. Publikum kan komme til premiere på fem nye dokumentarfilm, som bliver vist på Dokk1 og bibliotekerne i Højbjerg og Risskov.

AARHUS: Da den norske stjerneforfatter Karl Ove Knausgaard bliver bedt om at lave en udstilling af Munchs malerier, følger filmskaberen Joachim Trier hans forberedelser. Filmen udvikler sig undervejs til et dobbeltportræt, da Trier får Knausgaard til at forholde sig til parallellerne mellem sit eget litterære projekt og Munchs kunst.

Filmen "The Other Munch" er en af de fem nye dokumentarfilm, der kan opleves i Aarhus, når CPH:DOX fra 20. marts rejser ud i landet for andet år i træk.

I forbindelse med visningen er bliver en samtale mellem Karl Ove Knausgård og filminstruktørerne Joachim og Emil Trier også transmitteret live.

En anden fascinerende forfatter er på programmet, når journalist Kim Skotte interviewer lektor i italiensk litteratur, Pia Schwarz Lausten, og forlagsredaktør Line Miller om Elna Ferrantes forfatterskab. Ingen ved hvem der gemmer sig bag navnet Elena Ferrante. Men den storsælgende, italienske forfatter har med sine romaner om to veninders liv og opvækst i Napoli vundet både publikums og anmeldernes hjerter.

Samtalen finder sted efter visningen af dokumentarfilmen "Ferrante Fever", der ser nærmere på forfatter-fænomenet, mysteriet bag navnet, og på hvordan hendes ord har givet genlyd hos millioner af læsere.

Annonce

CPH:DOX

CPH:DOX er en af verdens største dokumentarfilmfestivaler. Den kommer rundt i 32 byer i hele landet.

I Aarhus står den på nye dokumentarfilm fra 20. til 28. marts.

20. marts, "Ferrante Fever", klokken 19–22, Højbjerg Bibliotek. Efterfølgende talk.

22. marts, "Hunting For Hedonia", klokken 17.30–22.00, Dokk1. Efterfølgende debat med filmens instruktør, Pernille Rose Grønkjær, videnskabsjournalist Lone Frank, filosof Klemens Kappel og professor Poul Videbech, med journalist Anja Bo som moderator.

25. marts, "The Other Munch", klokken 19-22, Dokk1. Efterfølgende talk.

27. marts, "Democracy LTD", klokken 17.30-20.00, Dokk1. Efterfølgende politisk paneldebat.

28. marts, "The Man Who Played With Fire", klokken 17.30–22.30, Risskov Bibliotek. Efterfølgende talk.

Manden der legede med ild

Filmvisninger og talks foregår på Dokk1 og på bibliotekerne i Højbjerg og Risskov.

På sidstnævnte kan man opleve "The Man Who Played With Fire", der i bedste film noir-stil fortæller historien om det parallel liv, som forfatter Stieg Larsson levede ved siden af sit arbejde med Millennium-serien. Som journalist og detektiv kortlagde han højreekstremismens fremmarch i Sverige og resten af Europa på et tidspunkt, hvor alle troede at den hørte fortiden til.

Efterfølgende er der en samtale mellem Daniel Poohl, den nuværende chefredaktør på Stieg Larssons tidsskrift, EXPO, graverchef på Politiken, John Hansen, radikaliseringsekspert og forsker, Tina Askanius, og formand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge.

Derudover er filmene "Hunting For Hedonia" og "Democracy LTD" på programmet, når CPH:DOX er i Aarhus fra 20. marts til 28. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

To mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg ved Paludan-demonstration

Klima

Grønne busser brager frem i Kina

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce