Annonce
Udland

Cricketlandshold undgår lige nøjagtig moskéangreb

Tessa Burrows/Ritzau Scanpix
Flere af spillerne fra Bangladeshs cricketlandshold var tæt på skyderiet ved en af moskéerne i New Zealand.

Flere af spillerne på Bangladeshs cricketlandshold var angiveligt på vej ind til en af de moskéer, som blev angrebet i byen Christchurch i New Zealand.

Spillerne sad i en bus, der var kommet helt tæt på Al Noor-moskéen, da de hørte skud og efterfølgende slap derfra i god behold.

Det skriver holdets præstationsanalytiker, Shrinivas Chandrasekeran, som var sammen med spillerne under angrebet, efterfølgende på Twitter.

- Lige sluppet fra skuddene. Hjertet pumper hurtigt, og der er panik overalt, skriver han.

Omtrent samme besked kommer fra spilleren Tamim Iqbal.

- Hele holdet blev reddet fra angrebsmændene. En forfærdelig oplevelse. Jeg håber, at I beder for os, lyder det fra Tamim Iqbal.

To moskéer blev angrebet natten til fredag dansk tid i den newzealandske by. Ifølge politiet i New Zealand er mindst 49 personer blevet dræbt ved angrebene.

Tre personer er blevet anholdt. En af de formodede gerningsmænd er australsk.

Ifølge Mario Villavarayen, der er fysisk træner på cricketholdet fra Bangladesh, så spillerne ikke selv nogen gerningsmand. Men oplevelsen har alligevel rystet spillerne.

- Jeg talte med dem kort efter. De lå på jorden og begyndte så at løbe. Hele træningsstaben var på hotellet, siger han.

På baggrund af episoden er en cricketlandskamp mellem New Zealand og Bangladesh blevet aflyst efter fælles beslutning.

Der var tale om en testkamp, som skulle afvikles lørdag i Christchurch.

New Zealands cricketchef, David White, mener ikke, at der giver mening at spille en kamp efter de voldsomme angreb.

- På vegne af cricket i New Zealand vil jeg kondolere over for de pårørende.

- Jeg har talt med chefen for Bangladeshs hold, og vi er enige om, at det er upassende at spille cricket nu, siger han.

Landsholdet ville heller ikke have været i stand til at fuldføre kampen. Det vurderer journalisten Mohammed Islam, som følger holdet tæt under rejserne.

- De var lige uden for moskéen og skulle til at gå ud af bussen og ind i moskéen, da de hørte skuddene. En masse folk løb ud, og de så nogle af de sårede foran sig, beretter journalisten.

/ritzau/AP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce