x
Annonce
Aarhus

Appel til restauranter om overskydende råvarer: - Vi vil gerne kunne hjælpe i endnu større grad

Christina Nielsen var en af de 150 ansatte fra Skejby, der kunne hente mad på restaurant Atrium torsdag. Foto: Axel Schütt
CSR Aarhus vil gerne give ekstra støtte til de mennesker, der løber ekstra hurtigt i disse dage. Derfor appellerer organisationen til restauratører og restauranter, der har mad i overskud.

AARHUS: Torsdag kunne CSR Aarhus i samarbejde med restaurant Atrium tilbyde gratis aftensmad til en del af sundhedspersonalet fra Skejby.

CSR Aarhus vil dog gerne have mulighed for at fortsætte med at gøre noget ekstra for dem, der yder en ekstra indsats i denne tid, og de udsatte i samfundet. Derfor vil de gerne i kontakt med restauratører og restauranter, der har overskydende mad eller ekstra råvarer, som man kan komme ud og hente og levere til steder, hvor det kan være med til at gøre ekstra gavn.

- I dag har vi haft mulighed for at hjælpe noget af personalet på Skejby, men vi vil gerne kunne række ud til flere i Aarhus og omegn og hjælpe dem der har brug for det. Ikke bare på sygehuse, men også ude på plejehjemmene, hvor der virkelig bliver løbet stærkt i disse dage, siger Tugce Keskin, der er administrationsansvarlig hos CSR Aarhus.

- Hvis restauranten kontakter os, så skal vi nok sørge for at få råvarerne hentet og bragt det videre ud i verden, siger Tugce Keskin.

Håbet er, at man kan få projektet så godt i gang, at man vil være i stand til at hjælpe de steder, der har brug for en ekstra hånd i løbet af den nuværende karantæneperiode, som løber frem til 30. marts.

Har man råvarer i overskud, så kan man tage kontakt til Tugce Keskin på telefon 6018 3391 eller på tk@csraarhus.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce