Annonce
Aarhus

Cykel hurtigere end bil i tæt trafik

<p>To af avisens medarbejdere har testet el-cykler i forhold til bilkørsel til og fra Aarhus: Mette Heilskov og Søren Willlumsen. Læs om deres erfaringer. Foto: Flemming Krogh</p>

El-cyklen er et godt alternativ til bilen i den stadig mere tætte trafik i Aarhus. Avisen har ladet to medarbejdere hoppe på el-cyklen og konklusionen er klar: Det er ligeså hurtigt som bilen.

Frem mod 2030 forventer Aarhus Kommune, at vi bliver 50.000 flere indbyggere, får 30.000 nye arbejdspladser i kommunen og 20.000 flere personbiler.

Hvordan der skal blive plads til dem på de i forvejen trængte indfaldsveje, bliver en af kommunens helt store opgaver.

Allerede i dag er der gang i en masse planer og projekter, der skal give en bedre mobilitet og en endnu mere attraktiv midtby. Lige nu er kommunen f.eks. ved at lave udkast til en ny Trafik- og Mobilitetsplan, der kan håndtere, at endnu flere kan komme ind, ud og rundt i Aarhus midtby.

En af løsningerne er at få flere til at lade bilen stå og tage cyklen i stedet. Det gør flere allerede, ifølge Aarhus Kommune. I perioden fra 2000 til 2008 er cykeltrafikken i Aarhus steget med 11 procent, hvorefter der skete en stagnation og et mindre fald. I de seneste fire år er cykeltrafikken igen steget i Aarhus. Fra 2013 til 2014 med ca. 5 procent.

Vi drøftede på redaktionen, hvordan flere får lyst til at cykle, og ja, vi kender alle undskyldningerne: Der er for langt; jeg kommer til at svede; det er for hårdt og så videre.

Derfor lod vi det komme an på en prøve. Hvad nu, hvis to bilister skiftede bilen ud med en el-cykel? Kan det være et reelt alternativ til bilen, og hvad er oplevelserne? Læs om deres oplevelser her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Aarhus For abonnenter

Prisen er 1,4 millioner kroner per meter: Kommer du til at betale regningen for en Marselistunnel?

Annonce