Annonce
Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Cykelbud Emma Aldahl arbejder med udbringning af pizzaer hos Jakob Kristian Sørensen fra Il Locale. Foto: Flemming Krogh
Restauranten Il Locale har succes med at bringe deres egne pizzaer ud i Aarhus. Det kræver et stærkt cykelhold. Emma Aldahl er den eneste kvinde på holdet, men hun er den hurtigste.

AARHUS: Billeder af legendariske cykelryttere pryder væggene i Il Locale i Guldsmedegade. Gæsterne i den hyggelige restaurant, der er kendt for deres velsmagende pizzaer, er ikke i tvivl om, at indehaverne, parret Jakob Kristian Sørensen og Stine Ilona Eilertzen, er cykel-aficionados.

På en måde var det nærliggende for dem at lave deres eget cykelhold, da de besluttede sig for at takke nej til de store udbringningsfirmaer, som tager høje gebyrer og æder fortjenesten for den lokale restaurant.

Siden marts måned har et team på otte deltidsansatte cykelbude, kørt tusindvis af ofte kuperede kilometer i al slags vejr, for at bringe pizzaer ud til sultne århusianere.

Annonce

Emma Aldahl har været med fra starten. Den slanke og veltrænede kvinde er i god form, og hun tager snildt turen op ad Randersvej eller andre af de lange stigninger i byen.

- Starten på Ny Munkegade er faktisk den hårdeste. Den er virkelig stejl i starten, siger den 27-årige kvinde, som har taget stigningen adskillige gange med den rummelige, røde taske på ryggen fyldt med varme pizzaer.

Ekstra udfordring med brede dæk

Cykelbudene stiller op på vagt med deres egen cykel. Den kender de og er vant til at holde ved lige.

For Emma er det en sort mountainbike, som er hendes trofaste makker på asfalten. Det havde måske været lettere for hende at køre på en racercykel med smalle dæk og dermed mindre friktion, men hun hælder til de brede dæk med kraftigt mønster.

- Jeg kan bedst lide at køre på en mountainbike. Den er driftssikker, og jeg har aldrig punkteret på den eller haft andre defekter på en vagt.

Jeg har altid cyklet. Det var naturligt for mig, da jeg voksede op på landet. Jeg kan bare godt lide farten på cyklen, og jeg elsker, når jeg overhaler andre cykelbude.

Emma Aldahl. Cykelbud.

Som regel har Emma to vagter om ugen, hvor hun kører op til 40 kilometer hver gang. Det giver mange 'gratis' kilometer i benene. Men det rækker ikke til ugens motions for Emma. Hele seks gange om ugen stiller hun op i træningstøj til Crossfit på havnen, hvor hun løfter bildæk og laver øvelser med tunge tove, som styrker hendes muskulatur.

- Jeg har altid cyklet. Det var naturligt for mig, da jeg voksede op på landet. Jeg kan bare godt lide farten på cyklen, og jeg elsker, når jeg overhaler andre cykelbude. Der er ikke mange bude, som kan følge med mig.

- Emma er vores hurtigste cykel. Ingen tvivl om det. De andre bude er knægte i gymnasiealderen, men de kan altså ikke følge med Emma, indskyder Jakob, som naturligvis sætter pris på Emmas hurtighed, der medvirker til, at man undgår forsinkelser i en travl hverdag.

Annonce

Pizza giver god energi

Regn og rusk er ingen hindring for cykelbudene.

- Jeg er vant til at være ude og bruge min krop. Jeg har været i militæret i halvandet år, først som værnepligtig og senere som ansat i Den Stående Styrke, lyder det fra den robuste cykelrytter, som til dagligt læser til pædagog i Aarhus.

Pizza er ofte en del af forplejningen, når man arbejder for Il Locale. Og det passer hende godt.

- Jeg elsker pizza, og så er det vigtigt med nogle hurtige kulhydrater, når man er på vagt, siger Emma, som på den måde undgår at gå sukkerkold på en af byens bakker.

Indimellem hjælper hun også til indenfor i køkkenet. Opvask, oprydning og andre opgaver, tager hun ofte, når der ikke ligger en bestilling klar.

- Vi hjælper hinanden. Vi er jo et hold, siger Jakob, som også har taget enkelte ture på sin jernhest, når leveringerne har hober sig op.

- Men det går altså langt hurtigere for Emma - end for mig, indrømmer 'kaptajnen' for holdet, som hellere holder sig til køkkenregionerne - end til byens asfalt.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Erhverv

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce