Annonce
Sport

Cykeldanskere gør klar til italienske løb trods corona-frygt

Sylvain Thomas/Ritzau Scanpix
I marts skal der køres tre World Tour-cykelløb i Italien, hvor flere hundrede er smittet med coronavirus.

De italienske landeveje lægger normalt asfalt til flere af de første store løb i cykelsportens forårssæson.

Annonce

Men i år er det uvist, om prestigefyldte løb som Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo bliver afviklet som normalt.

Italien er det land i Europa, der er hårdest ramt af coronavirus. Flere hundrede er smittet. 11 er døde.

Indtil videre er de tre førnævnte løb stadig en del af cykelkalenderen anno 2020, men det kan sagtens ændre sig.

Især Milano-Sanremo - der afvikles 21. marts - er udsat. Det køres i det nordlige Italien, hvor størstedelen af dem, der er ramt af coronavirus, kommer fra.

- Milano-Sanremo bekymrer mig mest, men vi følger alle retningslinjerne fra regeringen og sundhedsministeriet, sagde Mauro Vegni, chef for RCS, der arrangerer de tre World Tour-løb, mandag ifølge cyclingnews.com.

Ifølge RCS-chefen kan der ikke blive tale om en eventuel ændring af ruten for Milano-Sanremo. Enten køres løbet, eller også gør det ikke.

- Der er ingen plan B for Milano-Sanremo. Det ville ikke give mening at skære tre fjerdedele af løbet fra, sagde han.

I en udtalelse onsdag lyder det fra Den Internationale Cykelunion (UCI), at det på grund af uvisheden om coronavirussets udbredelse ikke er til at sige, om de italienske cykelløb kan blive afviklet som normalt eller ender med at blive aflyst.

World Tour-holdet EF Pro Cycling forbereder sig som vanligt på de kommende løb.

Det fortæller holdets danske sportsdirektør, Matti Breschel.

- Vi følger situationen nøje, men forsøger bare at bevare roen og koncentrere os om de cykelløb, vi skal køre nu. Vi tager det alvorligt, men rytterne tænker ikke over det, de forbereder sig, som om intet var sket, siger Breschel.

EF Pro Cycling er klar til at blive væk fra løb, hvis man vurderer, at rytternes helbred vil være udsat, men som udgangspunkt vil holdet følge de forskellige løbsarrangørers anvisninger.

- Så længe cykelløbene bliver kørt, må man gå ud fra, at arrangørerne og det italienske sportsministerium har vurderet, at det er forsvarligt. Der er ikke nogen, der tager chancer, siger den danske sportsdirektør.

Den danske Jumbo-Visma-rytter Jonas Vingegaard har fået samme besked af sin arbejdsgiver.

Han skal i næste weekend køre det italienske endagsløb Grand Prix Industria & Artigianato, der har start og mål i Larciano i Toscana-regionen.

- Jeg snakkede med holdet i går (tirsdag, red.). De tager ingen chancer med vores helbred, men lige nu ved vi ikke så meget. Hvis det bliver værre, end det er nu, er det da ikke fordi, jeg har lyst til at tage til Italien for at køre cykelløb, siger Vingegaard.

Han føler sig som rytter i forvejen udsat i forhold til sit helbred.

- Vi rejser meget, og hvis der er én i en lufthavn, vi også er i, som er smittet, så kan vi hurtigt blive ramt. Så der er måske større risiko for os ryttere, siger danskeren.

Jonas Vingegaard forbereder ligesom EF Pro Cycling-rytterne sig på de kommende løb, med det udgangspunkt at de bliver kørt efter planen.

- Jeg bliver nødt til både fysisk og mentalt at sætte mig op til det, og så må holdet trække sig, hvis det synes, der er for stor en fare ved at køre.

Han kan som rytter i princippet selv bestemme, om han vil køre et løb.

- Vi følger selvfølgelig holdets planer, men hvis det er helt galt, kan jeg godt sige, jeg ikke vil køre.

- Men det vil jo have konsekvenser, hvis holdet siger, jeg skal køre, og jeg siger, jeg ikke vil. Men hellere det end at blive smittet med coronavirus, siger Jonas Vingegaard, der efter planen tager til Italien 6. marts, to dage før Grand Prix Industria & Artigianato afvikles.

Strade Bianche køres 7. marts, mens Tirreno-Adriatico løber af stablen fra 11. til 17. marts.

I maj bliver den første af årets tre grand tours, Giro d'Italia, kørt i støvlelandet fra den 9. til den 31.

I den kommende weekend bliver seks kampe i den bedste italienske fodboldrække, Serie A, spillet uden tilskuere af frygt for yderligere udbredelse af coronavirusset.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce