Annonce
Aarhus

Cykelhandler ramt af sjette indbrud i år: - Det er dybt frustrerende

Thomas Hansen blev i weekenden ramt af sjette indbrud i 2019, da tyve stak af med 15 luksuscykler. Foto: Axel Schütt
Importør af dyre, eksklusive mountainbikes har igen haft indbrud. Denne gang er der stjålet 15 cykler.
Annonce

ÅBYHØJ: Lige nu går der en temmelig frustreret cykelhandler rundt i Åbyhøj og spørger sig selv: Hvorfor skal det hele tiden gå ud over min butik?

Da indehaver af Trail Surfers på Valhalvej i Åbyhøj Thomas Hansen mandag mødte på arbejde, blev han mødt at det triste syn af en smadret dør. Indbrudstyve havde igen set sig lune på Trail Surfers' varer i form af meget dyre og specialbyggede cykler.

- Jeg er dybt frustreret. Det her er sjette indbrud i år, forklarer Thomas Hansen til Århus Stiftstidende.

Og i denne omgang slap tyvene afsted med ikke færre end 15 voldsomt dyre mountainbikes af mærket Santa Cruz.

- Den dyreste af de stjålne cykler har en værdi af 94.000 kroner, fortæller indehaveren af Trail Surfers.

Samtidig er der også uhyre sjældne eksemplarer blandt cyklerne. For eksempel er en af dem bare produceret i 100 eksemplarer.

- Og den eneste af de hundrede, der var i Danmark, var den, der blev stålet her hos os i weekenden.

Indbruddet skete i tidsrummet fra lørdag 7. september klokken 20.56 til mandag 9. september klokken 07.45.

Hverken Østjyllands Politi eller Trail Surfers selv har siden fået henvendelser eller tips fra borgere, der har set noget mistænkeligt i forbindelse med indbruddet. Politiet har derfor sparsomt med spor at gå efter.

Blandt de 15 cykler, der er stjålet fra butikken i Åbyhøj, er denne sag, der er den eneste af slagsen i Danmark. Privatfoto
Annonce

Smadret dør

Det er som sagt sjette gang i år, at der er ubudne gæster i cykelforretningen på Valhalvej. I tre af de seks tilfælde, lykkedes det ikke tyvene at slippe af sted med værdier, og tyveriet i weekenden er det hidtil største fra Trail Surfers.

Men selv de gange, hvor tyvene er blevet forhindret i deres ugerning, er der efterfølgende udgifter og oprydning for Thomas Hansen.

- Vi møder jo hver gang op til en smadret dør og skal efterfølgende have besøg af håndværkere til at udbedre skaderne, fortæller han.

Samtidig bliver der rejst flere og flere krav for forsikringsselskabet for at at sikre forretningen bedre.

- Vi synes selv, at vi er godt sikret. Alligevel lykkedes det denne gang, tyvene at komme ind og løbe med de dyre cykler. Nu overvejer vi mere sikring, siger Thomas Hansen.

Annonce

Politiet søger vidner

Trail Surfers, der er importør af det Amerikanske eksklusive mærke Santa Cruz, åbnede i Åbyhøj i maj 2018 og har både lager, værksted og udstilling.

I hele 2018 lykkedes det at undgå indbrud.

I foråret 2019 var der derimod hele fem indbrud og indbrudsforsøg, og Thomas Hansen havde håbet, at ugerningerne havde nået en ende efter der ikke blev forsøgt indbrud henover sommeren, lige indtil de 15 cykler blev stjålet i weekenden.

Personer der eventuelt har set eller hørt noget i forbindelse med indbruddet, kan henvende sig til Østjyllands Politi på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce