Annonce
Aarhus

Cykelhandlere vil ikke klage over hjemløses cykelværksted

Hjemløse skal snart reparere cykler. Foto: Kasper Løftgaard
Men vi oplever mere og mere af den slags og holder øje med, at det ikke tager overhånd, siger deres direktør.
Annonce

AARHUS: Der vil ikke komme protester fra cykelhandlerne i Aarhus, når byen åbner et cykelværksted for hjemløse.

Værkstedet vil åbne i ejendomsinvestoren Olav de Lindes hvide hjørnebygning på Mindet ved Aarhus Havn, og Gadeforeningen Strøget vil bidrage til økonomien. Det sidste sker ved, at de penge, som gæster på byens strøg kaster i hatten, når tre forskellige orkestre spiller 12 lørdage i sommer, går ubeskåret til at købe værktøj og andet til cykelværkstedet.

- Vi vil ikke protestere, for vores klage når dårligt nok at blive behandlet, før projektet er sat i gang. Men vi er opmærksomme på den slags aktiviteter, fordi der kommer flere og flere af dem, siger Thomas Johnsen, der er advokat og direktør for Danske Cykelhandlere.

Det er beskrevet i kommunalfuldmagten, hvordan den slags aktiviteter og events kan foregå. Det handler om, hvad der tjener almenvellet i forhold til det private erhvervsliv.

- Men vi oplever, at grænsen flyttes hele tiden, og det bliver et problem, hvis det tager overhånd, siger Thomas Johnsen.

Hvis vi kan hjælpe nogle hjemløse i job, er det et spiseligt projekt.

Claus Buhl, cykelhandler, Aarhus.

Annonce

God hjælp til hjemløse

Thomas Johnsen vurderer, at kun få af kunderne på de hjemløses cykelværksted formentlig vil være blandt dem, der ellers ville besøge hans medlemmer.

- I virkelighedens verden tiltaler det formentlig et andet publikum, siger han og oplyser, at organisationen før har klaget over lignende arrangementer, men altid har fået et meget sent svar, som derfor ikke var til nytte.

Claus Buhl er en af de århusianske cykelhandlere med butik på Frydenlunds Allé 1 i Aarhus. Han er tredje generation i Buhl-familien, som handler med cykler.

Han siger:

- Cykelværkstedet vil næppe genere os. Vi har før oplevet, at produktionsskoler har lavet cykler, uden det er gået ud over vores omsætning, og hvis vi kan hjælpe nogle hjemløse i job, er det et spiseligt projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce