Annonce
Aarhus

Cykelulykker eksploderer: Nu skal århusianerne køre pænt

Krydset Ringgaden/Frichsvej er et af de allerfarligste for cyklister, og der kommer flere og flere cyklister til. Nu skal en kampagne hjælpe for at styrke trafiksikkerheden og undgå de mange ulykker. Foto: Axel Schütt
Cyklisterne i Aarhus bliver flere og flere. Det gør ulykkerne på to hjul også. Politiet og kommunen sætter nu ind med kampagne, der skal ændre cyklisters adfærd.
Annonce

AARHUS: En kampagne, der skal få cyklisterne i Aarhus til at ændre adfærd på den to-hjulede, bliver nu skudt i gang i Aarhus sammen med en politi-kampagne, hvor der udskrives bøder i efteråret. Kampagnen hedder "Styr uden om kæmpebøder".

Mange studerende er netop begyndt på deres uddannelser i Aarhus. Det betyder mange nye cyklister på byens gader og cykelstier. Derfor sætter en kampagne nu fokus på unge cyklisters adfærd og trafiksikkerhed, fortæller Østjyllands Politi og kommunen, der er gået sammen for at få bragt ulykkerne ned.

I efterårsmånederne emmer Aarhus af studiestart og sociale arrangementer. Det er samtidig de måneder, hvor der sker flest cykelulykker i byen. Det er særligt de unge, der fylder i ulykkesstatistikken. Derfor sætter en ny kampagne målrettet unge fokus på at nedbringe antallet af ulykker.

- Vi bliver flere og flere århusianere. Det kan man også se på cykelstierne. Derfor er det meget vigtigt, at vi er opmærksomme på både vores egen og vores medtrafikanters sikkerhed og adfærd, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

"Vi kan se, at alt for mange cykler over for rødt, cykler i modsat retning eller cykler med mobilen i hånden. Der er mange myter om, hvad man må og ikke må på cykel. Erfaringen viser, at bøder er et godt redskab til at nå det mål

Heine Hansen, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi

Annonce

Antallet af ulykker stiger

Antallet af cykelulykker i Aarhus er steget fra 181 i 2014 til 220 i 2018. Det er en stigning på knap 22 procent.

Med kampagnen "Styr uden om kæmpebøder" sætter Aarhus Kommune og Østjyllands Politi fokus på, at det kan koste dyrt ikke at overholde færdselsloven. Selv om kampagnen fokuserer på bøder, er målet at nedbringe antallet af ulykker.

- Vi kan se, at alt for mange cykler over for rødt, cykler i modsat retning eller cykler med mobilen i hånden. Der er mange myter om, hvad man må og ikke må på cykel. Kampagnen fokuserer på bøderne, men det vigtige for os er at få nedbragt antallet af tilskadekomne og dræbte i trafikken. Erfaringen viser, at bøder er et godt redskab til at nå det mål, siger Heine Hansen, vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi.

Det er i ugerne op til efterårsferien, at der vil der være mere politi på gaden. Med bødeblokken i hånden vil det have et ekstra øje på cyklisterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se politiet i vanvittig jagt gennem Aarhus: Motorcyklist blæste på fartgrænserne, kørte over for rødt og på fortov og cykelstier

Aarhus For abonnenter

Uventet drejning i bandesag: Tiltalt i kidnapningssag mødtes med nu afdød rapper

Annonce