Annonce
Østjylland

Cykelunion rystet og i chok: Forventer at dommen af dødsulykke ankes

Danmarks Cykle Union er forundrede over rettens afgørelse i sagen om den unge cykelrytter, som døde under e t løb sidste år. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Formanden for Danmarks Cykle Union er overrasket over, at kvinde blev frikendt for uagtsomt manddrab efter at have påkørt ung cykelrytter under løb i Odder.

Odder: Det har vakt stor utilfredshed i cykelkredse, at den 28-årige kvindelige bilist, der var involveret i en dødulykke under ungdomsløbet Tour de Himmelfart sidste år, mandag blev frikendt for uagtsomt manddrab og i stedet er blevet idømt en bøde på 1500 kroner for at overse nogle skilte.

Således har repræsentanter for Danmarks Cykle Union tidligt tirsdag morgen klart udtrykt deres harme på Facebook.

- Vi er rystede og chokerede over gårsdagens dom, lyder det i meddelelsen, som er skrevet af formand Henrik Jess Jensen på Danmarks Cykle Unions vegne.

- Vi har fortsat ikke modtaget udskrift af sagen fra byretten og kender derfor ikke dommens præmisser, men vil naturligvis komme med uddybende kommentarer, så snart det er muligt. Gennemgangen af dommens præmisser vil også omfatte en vurdering af anklagemyndighedens sagsfremstilling, lyder det videre.

Annonce

Forventer at dommen ankes

I meddelelsen skriver forbundet også, at man efter at have konsulteret anklager Iben Holm forventer, at dommen ankes til landsretten.

Det stemmer fint overens med den udmelding, som anklageren er kommet med overfor avisen, hvor hun har fortalt, at hun i hvert fald vil forelægge sagen for statsadvokaten, der så kan vælge at anke.

Anklageren havde nedlagt påstand om to måneders fængsel, som kunne gøres betinget. Desuden gik hun efter, at den 28-årige kvinde skulle miste førerretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce