Annoncørbetalt indhold

Cyklende medarbejdere skaber sundere virksomheder og giver plus på bundlinjen

En vellykket cykelparkering har været med til at sikre KAB guld som Cykelvenlig Arbejdsplads.
Cykelvæksthuset rådgiver virksomheder om, hvordan de kan flytte medarbejdere, opgaver og varer fra bil til cykel. Rådgivningen er gratis, og gevinsterne er store for både medarbejdere, virksomheder og miljøet. En af de virksomheder, der allerede har nydt godt af rådgivningen, er KAB.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Guld, sølv og bronze handler ikke bare om at være god til fodbold, atletik eller ridning, det handler også om, hvordan man som virksomhed tager ansvar for den grønne omstilling og medarbejdernes sundhed. Og hvordan man sparer penge undervejs.

Det mener de i hvert fald hos Cyklistforbundet, der gennem rådgivningscentret Cykelvæksthuset tilbyder virksomheder skræddersyet og gratis rådgivning i, hvordan de kan flytte både virksomhedens og medarbejdernes transportbehov fra bil til cykel. Rådgivningen kan blandt andet føre til en internationalt anerkendt certificering, der med et guld-, sølv- eller bronzestempel fremhæver virksomheden som en cykelvenlig arbejdsplads, der yder en helt ekstraordinær indsats for sundhed og miljø.

Annonce

-Der er så meget at vinde for virksomhederne ved at kigge lidt dybere ind i deres transportvaner og tænke cyklen mere ind i den daglige transport. Det giver selvfølgelig først og fremmest sundere og gladere medarbejdere, der præsterer bedre og har færre sygedage, men samtidig bidrager virksomheden jo også i høj grad til en meget vigtig samfundsopgave nemlig den grønne omstilling, og jeg tror ikke, man kan underdrive effekten af den signalværdi, konstaterer Trine Stig Mikkelsen, der er daglig leder af Cykelvæksthuset.

Et godt signal til medarbejderne

En af de virksomheder, der allerede har taget imod det gratis tilbud fra Cykelvæksthuset, er KAB. I forbindelse med etableringen af et nyt kontor havde virksomheden maksimalt fokus på bæredygtighed og grøn transport, og i den forbindelse blev Cykelvæksthuset tilknyttet som rådgiver.

-Med Cykelvæksthuset har vi fået en god sparringspartner, der kan bidrage med konkrete redskaber og gode idéer til, hvordan vi skaber en arbejdsplads med endnu mere cykelvenlige rammer, fortæller økonomidirektør hos KAB, Mikkel Boel.

Det målrettede arbejde med de grønne transportvaner i virksomheden har sikret KAB en guld-certificering som Cykelvenlig Arbejdsplads.

Lånecykler og cykelvenlige omgivelser gør det nemt for KABs medarbejdere at vælge cyklen.

-Vi ønsker at gå forrest og sætte et positivt præg på vores fælles klima, og samtidig vil vi gerne skabe en arbejdsplads, der inspirerer medarbejderne til mere bevægelse og en sundere livsstil. Med en guld-certificering bliver vi bekræftet i, at vi er på rette vej, og måske endnu vigtigere så viser det medarbejderne, at vi oprigtigt forsøger at gøre en grøn forskel, siger Mikkel Boel.

Noget at hente for alle

KAB er imidlertid langt fra den eneste virksomhed, der har kigget indad og gjort op med transportvanerne i dagligdagen. På Cykelvæksthusets hjemmeside kan man således blive inspireret af, hvordan en række andre virksomheder har tænkt cyklen ind i de daglige opgaver. Flere steder har man eksempelvis høstet store fordele ved at erstatte dyre servicebiler med langt billigere ladcykler.

På cykelvæksthuset.dk kan man ud over inspirerende cases og konkrete redskaber læse om de mange gevinster ved at omstille transporten fra bil til cykel. Uanset om det handler om medarbejdernes transport til og fra arbejde eller varer og ydelser, der skal fra A til B.

-Der er noget at hente for alle virksomheder. Bare det at få sat fokus på transportvanerne kan være en øjenåbner for mange, og sundhedseffekterne kan være store. Hver gang en medarbejder skifter passiv transport ud med cykling, kan der i gennemsnit streges fem årlige sygedage, hvilket rent faktisk svarer til cirka 10.000 kroner, så det er jo ikke bare medarbejderne, der bliver sundere, det er også virksomhedens økonomi. Dertil kommer de klimamæssige gevinster, siger daglig leder af Cykelvæksthuset, Trine Stig Mikkelsen.

Redderne fra SOS Dansk Autohjælp kommer hurtigere gennem myldretidstrafikken på cykel.

Cykelvæksthuset tilbyder:

·Transportvaneundersøgelse, der afdækker potentialer og behov.

·Rådgivning om cykelvenlige faciliteter og certificering som Cykelvenlig Arbejdsplads.

·Vejledning om kampagner og kommunikation om de cykelvenlige initiativer.

·Rådgivning om potentialet ved at flytte varer, opgaver og services over på cyklen

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.