Annonce
Aarhus

Cyklister advarer: Uforsvarligt med speedcykler på cykelstier

Anne-Mette Hansen, nyder selv at cykle, men hun synes at el-cykler har skabt mere utryghed på cykelstien og frygter at få de hurtigere speed pedalecs på cykelstierne. Foto: Flemming Krogh

To kvinder fra Aarhus advarer Færdselsstyrelsen mod speed pedelecs på cykelstierne. Den ene er tidligere blevet kørt ned af en cyklist på el-cykel.

Annonce

AARHUS/HØJBJERG: - Allerede nu er der problemer med de almindelige el-cykler, da vi ikke kan høre, når de kommer drønende i høj fart bagfra. Derfor vil speed pedelecs bevirke stor utryghed og kæmpefare for alle os almindelige cyklister.

Sådan lød advarslen, da Anne-Mette Hansen fra Langenæs i februar skrev til Færdselsstyrelsen. Hun benyttede høringen om de nye speedcykler til at give sin mening til kende.

Vi møder Anne-Mette Hansen på Brabrandstien i nærheden af hendes kolonihave.

- Jeg cykler altid. For det giver motion og mindre forurening. Og jeg synes, det er fedt, at flere og flere cykler. Men jeg synes også, det er helt uforsvarligt, at man vil tillade de meget hurtige cykler med 45 km/t på cykelstierne. Vi oplever jo de små scootere komme drønene, men dem kan man trods alt høre på afstand, det gør en forskel.

Men vi taler passerer flere cyklister på Brabrandstien, bl.a. et ældre par på el-cykler.

- Dem er der mange af herude. Men det kunne være rart, hvis der var en lyd på en el-cykel, så man kunne høre, de kom. Og jeg er nervøs for hvad, speedcykler vil betyde i forhold til børn, siger hun.

Annonce

Tandlæge blev skadet

En anden, der også frygter for de hurtige el-cykler er Mette Marie Weinrich fra Højbjerg.

- Jeg elsker at cykle, men efter at el-cyklerne er kommet frem, er jeg blevet mere urolig ved det. De er allerede et problem på cykelstierne, og vi behøver ikke flere hurtige køretøjer på cykelstierne.

Mette Marie Weinrich er selv blevet kørt ned af en el-cyklist på cirka 30 år.

- Hun kørte stærkt og uansvarligt. Hun kørte mod ensretningen og kikkede på sin mobil. Jeg slog mig voldsomt og fik min lillefinger ødelagt, hvilket bliver et livsvarigt problem for mig som tandlæge, fortæller Mette Marie Weinrich, der også har klaget til Færdselsstyrelsen over den nye lempelse.

- Min vurdering er, at skaden havde været endnu større, hvis hastigheden hos hende havde været højere, svarende til de hurtigere speedcykler. Hvis ikke jeg havde haft cykelhjelm på, havde jeg fået kraniebrud, fik jeg oplyst på hospitalet, fortæller den uheldige cyklist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester til rådmand: Træk selv fogedforbud tilbage i plejesag

Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce