Annonce
Aarhus

Cyklister glemte at læse Århus Stiftstidende: Det kostede dem en bøde

Bøde bliver udskrevet onsdag morgen. Foto: Østjyllands Politi
Mange trafikforseelser på første dag med kampagnen 'Styr udenom kæmpebøder'

AARHUS: De faste læsere af Århus Stiftstidende var onsdag morgen godt klar over, at politiet i disse dage er ude med bødeblokken. Allerede onsdag aften kunne vi på stiften.dk fortælle, at Aarhus Kommune og Østjyllands Politi med kampagnen "Styr uden om kæmpebøder" lige nu sætter fokus på, at det kan koste dyrt ikke at overholde færdselsloven.

Kampagnen, der skal få cyklisterne i Aarhus til at ændre adfærd på den to-hjulede, blev skudt i gang onsdag. Det vidste læserne af stiften.dk og Århus Stiftstidende som sagt godt, men det er åbenbart ikke alle, der følger med i nyhederne - og det kan koste dyrt, og i stedet for at styre uden om bøderne, kørte flere cyklister direkte ind i dem.

Østjyllands Politi var nemlig som lovet ude med bødeblokken. I krydset Langelandsgade/Vestre Ringgade blev der fortaget cykelkontrol i løbet af to timer.

Resultat: 20 cyklede på fortov, 4 kørte over for rødt og 1 kørte i forkert bane.

Af Cyklistforbundets hjemmeside ligger bødetaksterne for den slags forseelse på mellem 700 og 1.000 kroner.

Østjyllands Politi til cyklerne lyder: Pas nu på jer selv og hinanden!

Århus Stiftstidendes opfordring lyder: Husk nu at følge med i nyhederne. Det kan betale sig.

Cyklisterne der har læst vores artikel om kampagnen ved, at politiet også er ude med bødeblokken de næste mange dage. De cyklister der endnu ikke har læst 'Cykelulykker eksploderer: Nu skal århusianerne køre pænt', kan læse den her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce