Annonce
Indland

Cyklister skal betale bøder for over 2,5 millioner

2.438 bøder blev udskrevet under den landsdækkende cykelrazzia.

Annonce

2.438 gange måtte politiet udskrive bøder til cyklister, da der i den sidste uge af februar blev holdt landsdækkende cykelrazzia. Det viser den endelige opgørelse fra færdselspolitiet.

- 1.063 af overtrædelserne blev begået i København, men i Nordsjælland var de også godt med. Derimod blev der kun registreret 60 i Midt- og Vestjylland. Det er dog næppe, fordi de kører bedre derovre, men der er længere mellem cyklisterne, siger Mogens Knudsen fra Færdselspolitiet i København.

Cyklistrazziaen ramte i øvrigt også andre trafikanter. Politiet noterede således i alt 3.231 forseelser i trafikken i løbet af ugen, når alle typer trafikanter tælles med.

Mogens Knudsen har ikke det præcise tal for, hvor stort et beløb de mange cyklister nu lægger i statskassen.

- Men det vil ligge omkring de to en halv million kroner. Vi gør jo ikke det her primært for at indkassere bøder, selv om der sikkert er nogen i Finansministeriet, der bliver glade for det, siger han.

Politiets formål med cykelrazziaerne er at signalere, at også cyklister skal overholde færdselsloven.

De mest hyppige cyklist-forseelser under razziaen var at køre på fortovet, det var der 885, som gjorde, og de får en bøde på 700 kroner. 816 cyklister kørte over for rødt, og her vanker der 1.000 kroner i bøde.

Allerede til maj i uge 19, genenemfører færdselspolitiet en ny landsdækkende cykelrazzia, men denne gang vil man også have fokus på knallerter. I næste uger rettes der specielt opmærksomhed mod bilister, der enten taler i mobiltelefon eller kører uden sikkerhedssele.

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce