Annonce
Østjylland

Cyklister skal lære at undgå vejvrede bilister

Mange cyklister møder vrede bilister, og det vil Team Odder gerne lære at undgå. Privatfoto

En del trafikanter har ikke har meget til overs for tohjulede i flok. Derfor har motionsklubben Team Odder taget emnet op og hyret DGI til at undervise i, hvordan man cykler sikkert, når man er mange på vejen.

Saxild: Når motionisterne i Team Odder snart mødes i en weekend for at komme i form, er sikkerhed det første punkt. Faktisk er det så vigtigt, at klubben gerne vil have andre til at kigge forbi til et lille kursus.

Baggrunden er, at forholdet mellem cyklister og bilister til tider er anstrengt. Ifølge klubben viser en landsdækkende undersøgelse, at mere end halvdelen af motionscyklisterne har oplevet vejvrede i trafikken.

- Derfor har vi booket DGI til at undervise os i Go' Stil På Landevejen. Det er et kursus med fokus på, hvordan vi som motionscyklister kan blive bedre til at gribe problemstillingen an. Da vores klubmedlemmer er meget synlige på vejene i og omkring Odder, synes vi, det er ganske naturligt at invitere alle andre interesserede med til vores arrangement, siger Per Møller.

Han er formand for klubben, der tæller ca. 120 medlemmer. Sæsonen gik i gang den første søndag i marts, og hvert år, når den værste stivhed er cyklet ud af benene, holder klubben en Kom I Form-weekend.

Det sker fredag 31. marts til søndag 2. april, og fredag aften kommer DGI forbi med sit kursus.

Annonce

Team Odder

Team Odder er en motionsklub med fokus på, at det skal være sjovt og hyggeligt at cykle sammen. Der er plads til alle, uanset hvor meget og hvor hurtigt man cykler.Alle klubbens medlemmer cykler efter et klart og nedskrevet færdselskodeks, de følger, når de cykler i større grupper til fællestræning.

Medlemmer har været på holdkaptajn-kursus

Som en del af Team Odders fokus på at være så lidt som muligt til gene i trafikken betalte klubben i 2016 for, at omkring 15 klubmedlemmer blev uddannet holdkaptajner hos DGI.

Derfor er der til hver eneste træning en holdkaptajn i hver gruppe, som på forhånd har fastlagt en træningsrute og suverænt bestemmer, hvornår deltagerne f.eks. cykler to og to, og hvornår de fletter ind og cykler på én række.

- Alligevel oplever mange af vores medlemmer desværre af og til alligevel tilspidsede og potentielt farlige situationer med vrede bilister, som med aggressiv kørsel tydeligt viser, at de helst så os så tæt på grøftekanterne som muligt, siger Per Møller.

- Derfor er det naturligt, at vi ser på os selv for at forsøge at eliminere disse situationer. Så da DGI lancerede kurset Go' Stil på landevejen, var vi ikke i tvivl. Det skulle være vores arrangement fredag aften til klubbens Kom-I-Form weekend, tilføjer klubformanden.

Er flyttet til Saxild

Klubben holder til i Saxild på skolen i de lokaler, som idrætsforeningen også bruger. Team Odder var sidste år blevet hjemløs, men da skolen så en efterlysning i avisen, mente den at kunne finde en løsning. Det lykkedes.

- Vi er blevet taget utrolig godt imod. De gode faciliteter betyder, at vi har mulighed for at invitere gæster til vores arrangement. Vi håber, at andre end vores klubmedlemmer kan være interesseret i at lære, hvordan vi kan få ændret og forbedret forholdet mellem bilister og cyklister. Og man behøver bestemt ikke være motionscyklist for at komme. Vi tager godt imod alle uanset antallet af hjul, siger Per Møller.

Kurset foregår fredag 31. marts kl. 19 til 22 i Saksild Kulturhus, og der er tilmelding på www.teamodder.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce