Annonce
Østjylland

Cyklister skal lære at undgå vejvrede bilister

Mange cyklister møder vrede bilister, og det vil Team Odder gerne lære at undgå. Privatfoto

En del trafikanter har ikke har meget til overs for tohjulede i flok. Derfor har motionsklubben Team Odder taget emnet op og hyret DGI til at undervise i, hvordan man cykler sikkert, når man er mange på vejen.

Annonce

Saxild: Når motionisterne i Team Odder snart mødes i en weekend for at komme i form, er sikkerhed det første punkt. Faktisk er det så vigtigt, at klubben gerne vil have andre til at kigge forbi til et lille kursus.

Baggrunden er, at forholdet mellem cyklister og bilister til tider er anstrengt. Ifølge klubben viser en landsdækkende undersøgelse, at mere end halvdelen af motionscyklisterne har oplevet vejvrede i trafikken.

- Derfor har vi booket DGI til at undervise os i Go' Stil På Landevejen. Det er et kursus med fokus på, hvordan vi som motionscyklister kan blive bedre til at gribe problemstillingen an. Da vores klubmedlemmer er meget synlige på vejene i og omkring Odder, synes vi, det er ganske naturligt at invitere alle andre interesserede med til vores arrangement, siger Per Møller.

Han er formand for klubben, der tæller ca. 120 medlemmer. Sæsonen gik i gang den første søndag i marts, og hvert år, når den værste stivhed er cyklet ud af benene, holder klubben en Kom I Form-weekend.

Det sker fredag 31. marts til søndag 2. april, og fredag aften kommer DGI forbi med sit kursus.

Team Odder

Team Odder er en motionsklub med fokus på, at det skal være sjovt og hyggeligt at cykle sammen. Der er plads til alle, uanset hvor meget og hvor hurtigt man cykler.Alle klubbens medlemmer cykler efter et klart og nedskrevet færdselskodeks, de følger, når de cykler i større grupper til fællestræning.

Annonce

Medlemmer har været på holdkaptajn-kursus

Som en del af Team Odders fokus på at være så lidt som muligt til gene i trafikken betalte klubben i 2016 for, at omkring 15 klubmedlemmer blev uddannet holdkaptajner hos DGI.

Derfor er der til hver eneste træning en holdkaptajn i hver gruppe, som på forhånd har fastlagt en træningsrute og suverænt bestemmer, hvornår deltagerne f.eks. cykler to og to, og hvornår de fletter ind og cykler på én række.

- Alligevel oplever mange af vores medlemmer desværre af og til alligevel tilspidsede og potentielt farlige situationer med vrede bilister, som med aggressiv kørsel tydeligt viser, at de helst så os så tæt på grøftekanterne som muligt, siger Per Møller.

- Derfor er det naturligt, at vi ser på os selv for at forsøge at eliminere disse situationer. Så da DGI lancerede kurset Go' Stil på landevejen, var vi ikke i tvivl. Det skulle være vores arrangement fredag aften til klubbens Kom-I-Form weekend, tilføjer klubformanden.

Annonce

Er flyttet til Saxild

Klubben holder til i Saxild på skolen i de lokaler, som idrætsforeningen også bruger. Team Odder var sidste år blevet hjemløs, men da skolen så en efterlysning i avisen, mente den at kunne finde en løsning. Det lykkedes.

- Vi er blevet taget utrolig godt imod. De gode faciliteter betyder, at vi har mulighed for at invitere gæster til vores arrangement. Vi håber, at andre end vores klubmedlemmer kan være interesseret i at lære, hvordan vi kan få ændret og forbedret forholdet mellem bilister og cyklister. Og man behøver bestemt ikke være motionscyklist for at komme. Vi tager godt imod alle uanset antallet af hjul, siger Per Møller.

Kurset foregår fredag 31. marts kl. 19 til 22 i Saksild Kulturhus, og der er tilmelding på www.teamodder.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikerne kan ikke fjerne skulptur af testikler ligesom Vanddragen

Aarhus

Skulptur af testikler vækker vrede, halvandet år efter at den kom op

Annonce