Annonce
Sport

Cyprioter knuser Bakken Bears' Champions League-drømme

Kim Haugaard/Ritzau Scanpix
Det danske basketballhold Bakken Bears' eventyr i det fine europæiske selskab er slut efter nederlag på 69-94

De mangedobbelte danske mestre i Basketball fra Bakken Bears' drøm om Champions League sluttede fredag aften, da cypriotiske Keravnos vandt samlet over to kampe.

Det danske hold vandt ellers første kamp med cifrene 95-86, og cheftræner Steffen Wichs mandskab havde derfor gode muligheder for at spille sig videre.

Det danske hold måtte derfor ikke tabe hjemmekampen med mere end otte point, men med en fremragende anden halvleg knuste de forsvarende cypriotiske mestre Bakken Bears med cifrene 69-94.

Den samlede score for de to kampe lød derfor på 180-164 til cyprioterne.

Bakken Bears, som var seedet i kvalifikationen, startede ellers kampen bedst, da holdet ved første halvlegs afslutning var foran 45-39.

Den gode start på kampen formåede hjemmeholdet ikke at bære med ind i anden halvleg.

Keravnos fik en fremragende start på anden halvleg, da gæsterne scorede 12 hurtige point i streg på tre minutter. Man skulle fire minutter ind i anden halvleg før Bears kom på pointtavlen.

Cyprioterne vandt de to sidste perioder med de knusende cifre 25-13 og 30-11.

Kvalifikationen spilles bedst af to kampe, og scoren fra de to kampe lægges dermed sammen.

Med den kiksede kvalifikationen til Champions League bliver Bakken Bears overført til Fiba Europe Cup. Det var i Fiba Europe Cup, at de 17-foldige danske mestre i 2017/18-sæsonen nåede helt frem til semifinalen.

Sidst, Bakken-herrerne var i det fine europæiske selskab, var for tre sæsoner siden, hvor det blev til 13 nederlag i 14 gruppekampe.

Den danske basketball-liga starter på søndag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce