Annonce
Debat

Dårlig kultur i kommunen: Ønsker Aarhus at nedprioritere Ældrerådet?

"Ved valget til det lovbestemte Ældrerådet i Aarhus Kommune i 2017 var stemmeprocenten på 18,01 - landets laveste! Er det fortsat målet for Aarhus Kommune? Jeg havde en forventning om, at dette ville få Aarhus Kommune til at undersøge muligheder for at få stemmeprocenten op til det kommende valg i 2021", skriver Inge Lise Johansen. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen

DEBAT: Ved valget til det lovbestemte Ældrerådet i Aarhus Kommune i 2017 var stemmeprocenten på 18,01 - landets laveste! Er det fortsat målet for Aarhus Kommune?

Jeg havde en forventning om, at dette ville få Aarhus Kommune til at undersøge muligheder for at få stemmeprocenten op til det kommende valg i 2021.

I langt de fleste af landets kommuner bliver ældrerådsvalg afholdt samme dag som kommunalregionsvalg, men ikke i Aarhus. Ved sidste valg var argumenterne:

- at man ikke kunne finde adskilte lokaler på afstemningsstederne, men dette behøves ikke, det er nok med en afskærmning,

- at man ikke kunne finde nok tilforordnede, men Ældrerådet har tilbudt at finde de frivillige, der er behov for,

- man havde ikke nok stemmebokse/stemmeurner, men det har der været fire år til at få lavet,

- man kunne ikke adskille stemmesedlerne, men dette løses nemt med en afvigende farve, i forvejen er der farveforskel på stemmesedler til kommunal- og regionsvalg.


Er kulturen i Aarhus Kommune sådan, at man gerne nedsætter udvalg/grupper, da det ser pænt ud, men at man ikke ønsker at forholde sig til fremførte argumenter, da det allerede er besluttet, hvad der skal ske?


Nu bruger man så argumentet om smitterisiko, men der kommer ikke flere vælgere, fordi man holder tre valg samtidig. Smitterisikoen må alt andet lige være større, når man skal stemme på to forskellige dage, og derudover får den enkelte udgifter til ekstra transport.

Ønsker Aarhus Kommune bevidst at nedprioritere valget?

Ældrerådet er lovbestemt for at sikre, at de ældre i kommunen bliver hørt, når politikerne på rådhuset træffer beslutninger, der handler om borgere over 60 år. Det er et stort ønske fra Ældrerådets side, at valget afholdes samme dag som kommunal- og regionsvalget. Sådan er det i de fleste kommuner, fordi det giver en langt større valgdeltagelse.

Man nedsætter en gruppe af repræsentanter fra Ældrerådet og forvaltningen, for det skal man ifølge loven, men samarbejde forudsætter, at man lytter til alle deltagere og ikke dikterer, at sådan bliver det.

Jeg har valgt at udtræde af gruppen som en af Ældrerådets repræsentanter, da jeg har samme opfattelse som de tre tillidsrepræsentanter, der tidligere har forladt styregruppen om ny struktur for ældrepleje i Aarhus.

Er kulturen i Aarhus Kommune sådan, at man gerne nedsætter udvalg/grupper, da det ser pænt ud, men at man ikke ønsker at forholde sig til fremførte argumenter, da det allerede er besluttet, hvad der skal ske?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF drømmer om 8000 tilskuere på stadion til næste hjemmekamp

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

Annonce