Annonce
Aarhus

Dårlig mave eller dårlig stil? Voksen'pølle' i bassinet lukkede Aarhus Havnebad

Det store havnebad i Aarhus indvies. Foto: Annelene Petersen

Aarhus Havnebad var lukket mandag, efter at en ukendt person åbenbart tog fejl af toilet og havnebad.

AARHUS: Århus Stiftstidende kunne tidligere mandag fortælle, at Aarhus Kommune fraråder badning ved to af byens mest populære badestrande. Årsagen er, at et brud på en kloakledning i Højbjerg betyder, at der muligvis er løbet spildevand ud i Aarhus Bugt.

Vi kunne ved samme lejlighed fortælle, at også byens nye havnebad har fået et rødt flag, som betyder "dårlig vandkvalitet". Avisen har sidenhen fundet ud, at årsagen til den dårlige vandkvalitet i havnebadet enten skyldes dårlig mave eller dårlig stil. Formentlig det sidste.

- Der er ganske enkelt tale om, at nogle unge mænd, har været nede i nat for at lave en "pølle" i børnebadet, fortæller hydrogeolog i Aarhus Kommunes afdeling for Teknik og Miljø, Nikolaj Kruse Christensen.

Uheldet eller udåden blev opdaget mandag morgen, hvorefter badet lukkede.

Størrelsen på afføringen i bassinet tyder på, at den er kommet fra en voksen. Derfor går Nikolaj Kruse Christensen ud fra, at det ikke er et uheld, men en bevidst handling.

Annonce

Håber på at åbne tirsdag

Afføringen i vandet blev opdaget, da havnebadets personale tidligt mandag morgen mødte på arbejde for at gøre badet klar til gæsterne. Det sker hver morgen - blandt andet for at fjerne tang og andre uvedkommende ting fra vandet.

Da medarbejderne opdagede afføringen, valgte de naturligvis at lukke havnebadet for badende.

Der er mandag blevet taget en vandprøve, som kommunen får svar på tirsdag.

- Så vi ved endnu ikke, om vi åbner i morgen (tirsdag, red.), siger Nikolaj Kruse Christensen.

Havnebadet er udstyret med et anlæg, der renser vandet. Det er dette anlæg, der nu skal sørge for, at badevandet igen kan lokke folk i vandet.

Opdatering: Aarhus Havnebad åbner igen tirsdag til normaltid klokken 11. læs mere her.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce