Annonce
Navne

Dødsfald: Else Vosbein

Else Vosbein, Risskov, er død, 105 år.

Annonce

Else Vosbein voksede op på Frederiksberg. Hun blev bankuddannet i Bikuben. Midt i 1930erne giftede hun sig med Erich B. Vosbein og flyttede til Aarhus, hvor han som var nyuddannet læge arbejdede på Marselisborg Hospital.

De vendte en kort periode tilbage til København, hvor hendes mand, der var specialist i hud- og kønssygdomme, arbejdede på Finseninstituttet.

Senere åbnede han klinik i Guldsmedgade i Aarhus. Både klinikken og privatboligen blev ramt, da Guldsmedgade i februar 1945 blev bombet.

Året efter flyttede Else og Erich Vosbein ind i huset på Ternevej, hvor deres tre døtre voksede op.

Else Vosbein gik i nogle år hjemme hos døtrene, hvis venner også nød godt af hendes åbne og kærlige sind. Ofte samledes en stor skare af børn og unge her.

Senere trådte Else Vosbein til som kontorassistent i sin mands praksis, og arbejdet her betød meget for hende, og hun fortsatte hos hans efterfølger en periode, efter at hendes mand gik på pension.

I 1983 mistede Else Vosbein sin mand. Fire år tidligere var den ældste datter Dorthe omkommet ved en trafikulykke, kun 42 år. Datteren Helle døde i 1987 kun 49 år.

Else Vosbein var familiemenneske. Hun var meget social, og især elskede hun at holde selskaber. Hun og hendes mand havde en stor omgangskreds.

Efter 58 år på Ternevej flyttede hun i 2004 i ældrebolig i Skæring. På det tidspunkt var hun stadig i vigør og gik lange ture. I 2008 fik hun en plejebolig i Vejlby.

Else Vosbein efterlader sig datteren Anette, seks børnebørn og mange oldebørn. IL

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fælles sprog for ligestilling

Aarhus

Borgmester er foruroliget over coronaudvikling i Aarhus: Alle unge bør testes

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce