Annonce
Navne

Dødsfald: Gunnar Steen Jakobsen

<p>Gunnar Steen Jakobsen var oprindeligt uddannet jurist, men ?helligede sig landmandslivet. Arkivfoto: Kim Haugaard</p>

Vinhandler og stifter af Bichel VineGunnar Steen Jakobsen, Hjortshøj, er død, 67 år.

Gunnar Steen Jakobsen var oprindelig uddannet advokat, men fulgte sin interesse for naturen, vin og mad og blev landmand og begyndte i 1980'erne også at importere vin på hobbyniveau. Det blev til firmaet Bichel Vine uden for Hjortshøj, hvor han i 1991 indgik partnerskab med parret bag Gl. Åbyhøj, Arne Fusager og Birthe Sandager, inden han selv videreførte og udvidede vinhandlen med en stadig større afdeling med gourmetprodukter fra både ind- og udland og med tiden også med en webshop.

»I dag giver det allerstørst glæde, når vi får nye madvarer hjem. Det føles simpelthen basalt rigtigt i kroppen. Også mere end med vinen,« sagde Gunnar Steen Jakobsen under et portrætinterview med Århus Stiftstidende i 2014.

Gunnar Steen Jakobsen kombinerede sin sans for købmandskab med en stor passion for vin og mad. Han holdt et utal af vinkurser og gik op i at lære sine kunder at matche vin og mad. Han nød at lære andre at røre en mayonnaise og lave en perfekt risotto, og han sammenfattede sin viden og mange af sine råd i den informative og lettilgængelige vinguide 'Smag på vin'.

Annonce

»Service er mere end bare at holde døren og pakke tingene pænt ind. Service skal indeholde viden, så det bliver en hjælp for kunden,« mente Gunnar Steen Jakobsen.

Han var født i Hjørring, men flyttede som seksårig med familien til Aarhus, hvor han og den syv år ældre storebror voksede op i et borgerligt hjem med højt til loftet og sans for både god mad og naturglæde.

»Jeg blev vild med at være spejder, Tænk at være 12 år og så cykle ud til Jeksendalen med sine potter og pander. Jeg har det simpelthen bedst, når jeg er ude i det fri. Det er der, jeg føler mig allermest følsom,« sagde Gunnar Steen Jakobsen under interviewet i 2014.

Gunnar Steen Jakobsen kom på Forældreskolen og blev senere student fra Aarhus Katedralskole. Han læste jura på Aarhus Universitet, men efter to år som advokatfuldmægtig sagde han op til fordel for den etårige driftslederuddannelse på Vejlby Landbrugsskole. Han afsluttede dog senere sin advokatuddannelse og nåede at arbejde som advokat i syv-otte år, inden vægten skiftede endegyldigt til landmandslivet.

Gunnar Steen Jakobsen traf som 18-årig sit livs kærlighed, Kirsten Hjortholm, der i en lang årrække var anæstesioverlæge på Skejby Sygehus' børneafdeling. Parret flyttede i 1982 til Hjortshøj, hvor de sammen drev proprietærgårdene Asmusgård i Elsted og Hjortshøjlund i Hjortshøj, og hvor Kirsten Hjortholm tog aktivt del i Bichel Vine.

Ved siden af vinfirmaet havde Gunnar Steen Jakobsen en omfattende juletræsproduktion omkring Hjortshøjlund. I 2008 anlagde han også en vinmark med 3000 planter og frembragte en mousserende vin, som han opkaldte efter sit livsværk, og hvor de første årgange nu forhandles i butikken.

Gunnar Steen Jakobsen havde også en stor interesse for både kunst og litteratur. Han malede og holdt ikke mindst meget af at skrive og arbejdede i sin sidste tid på en bog om enkeltheden i livet.

Gunnar Steen Jakobsen mistede sin hustru i marts. Det var en tung sorg for ham, men han var så småt ved at genfinde livsglæden, da han døde pludseligt i sit hjem, formentlig af et hjertetilfælde.

Bichel Vine drives videre af Lars Bo Henriksen, som Gunnar Steen Jakobsen valgte som sin kompagnon og arvtager i 2014.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Milliarderne er fordelt: Få hele overblikket over hvor pengene ruller hen i kommunens husholdningsbudget

Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

AGF

Forsvarsspiller imponerede i offensiven i pokalkamp: Er det Oliver Lund, der i fremtiden skal skabe målene i AGF?

Aarhus

Lakserytteren tog en pause fra 'Vild med dans': Hyggede med sine fans i Salling

Debat

Forbitrelse i Stavtrup: Det ville klæde byrådet at leve op til sine egne idealer

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Navne

60 år: Han har spillet en hovedrolle i overenskomstforhandlingerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sport

Bakken Bears åbnede ligaen mod sidste sæsons finalister: Kulissen gjorde en verden til forskel

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

Annonce