Annonce
Navne

Dødsfald: Hans Kaae

Tidligere direktør for kølefabrikken Sabroe Hans Kaae, Viby, er død, han blev 75 år.

Hans Kaae var ansat ved Sabroe i 36 år. Han voksede op i Aarhus og blev uddannet værktøjsmager ved Caspersens Maskinfabrik. Da han kort tid efter kom til Sabroe som kølemontør, blev det starten på en lang karriere i kølevirksomheden. Han blev siden personalechef, så underdirektør, derefter direktør for beholderfabrikken og senest direktør for støberiet, men da firmaet blev overtaget af det amerikanske firma York Refrigeration, stoppede han.

Hans Kaae var dog langt fra færdig på arbejdsmarkedet og startede sit eget firma Atatec, hvor han trods sygdom arbejdede indtil for et år siden.

Foruden direktørposterne hos Sabroe havde han en række tillidsposter i blandt andet Dansk Industri. Som direktør for Sabroe var han på mange forretningsrejser blandt andet til Skt. Petersborg, i alt 65 gange var han i Rusland, og han blev udnævnt til æresborger i Skt. Petersborg. Når de russiske samarbejdspartnere ikke kunne komme hjem på grund af optøjer i hjemlandet, boede de hos Hans Kaae og hans hustru Kirsten.

Parret mødte hinanden i 1963 og blev gift i 1970. Siden 1980 har de boet i Viby, og ferierne tilbragte de i deres sommerhus på Mols. Han holdt også af at køre på motorcykel.

Hans Kaae efterlader sig sin hustru og parrets datter med familie.

BLIK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce