Annonce
Navne

Dødsfald: Henry Andersen

Henry Andersen

Henry Andersen, Risskov, er død. Han blev 93 år.

Henry Andersen voksede op på en gård i Alstrup i Himmerland. Han mødte Margith, og de blev gift i 1948. Som nygifte flyttede de ind på Henry Andersens families husmandssted, indtil de fik mulighed for at få deres eget sted, en lille gård på 30 tønder land i landsbyen Oue.

Det var et hårdt og nøjsomt liv, og da der efterhånden kom fem børn til, var det for svært at få det til at hænge sammen økonomisk. Familien opgav landbruget og flyttede til Aalestrup, hvor Henry Andersen fik ansættelse som specialarbejder på en møbelfabrik og senere Unoform. Der kom parrets sjette barn til.

Familien var aktive i den lokale menighed, KFUM-spejderne og FDF. Det brugte både Henry og Margith deres fritid på, ligesom de satte familielivet højt og sørgede for en god opdragelse af de seks børn.

I 1979 flyttede familien til Risskov, og Henry Andersen fik ansættelse som kirketjener ved Risskov Kirke. Han og Margith fortsatte med at lægge et stort, frivilligt arbejde i menigheden og i FDF.

Parret blev plejefamilie for børn, der havde brug for akut anbringelse, og de gav børnene trygge og faste rammer. Nogle børn og forældre har stadig jævnlig kontakt med plejefamilien.

Henry Andersen måtte flytte til Lokalcenter Hørgården i sommeren 2017, mens Margith fortsat bor i parrets hus i Risskov. Parret kunne have fejret 70-års bryllupsdag torsdag 29. november, men Henry sov stille ind dagen før. Han efterlader sin hustru, seks børn, 19 børnebørn og 17 oldebørn.

lea

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Oversavede jagtgeværer og skarpladt revolver: Ny varetægtsfængsling i sagen

112

Påkørte lysregulering og stak af: Kom forbi i anden bil mens politiet var på stedet

Annonce