Annonce
Navne

Dødsfald: Ingolf Romlund

Som formand for Julemærkemarchen igennem 25 år indsamlede Ingolf Romlund et tocifret millionbeløb ind til børnene på Julemærkehjemmene. Arkivfoto: Helene Bagger

Tidligere overpakmester Ingolf Romlund, Holme, er død, 66 år.

Annonce

Ingolf Romlund voksede op i Viborg. Som helt ung kom han til Aarhus, hvor han fik arbejde på en marmeladefabrik i Åbyhøj. I 1974 kom han til postvæsenet.

## AO julemærke 2a3 Ingolf står for julemærkemarchen i hele DK Foto: Helene Bagger 20061120

Ingolf Romlund arbejdede i mange år på postcentret i Ankersgade og derefter på Postcenter Østjylland i Risskov. Efter en alvorlig arbejdsulykke med en strømførende maskine måtte han i 1994 gå på førtidspension.

Ingolf Romlund satte et stort aftryk i den danske marchverden. Han kom tidligt ind i Postens Marchforening i Aarhus, hvor han først var sekretær og dernæst i 18 år formand.

I hans formandstid blev der blandt andet taget initiativ til kapgangsstævner i Aarhus. Stævnerne samlede mange deltagere, og blev betegnet som de bedst arrangerede i Europa takket være Ingolf Romlunds organisationstalent og sans for perfektion. En periode var han medlem af Dansk Gang Forbunds bestyrelse.

Ingolf Romlund vil dog først og fremmest blive husket for sit store arbejde for Julemærkemarchen, hvor han ved sin død havde været formand i 25 år. Via hans utrættelige indsats gennem årene blev der her samlet et tocifret millionbeløb ind til børnene på Julemærkehjemmene.

Ingolf Romlund var dybt respekteret både blandt alle frivillige i Julemærkemarchen og i Julemærkefonden. Hans hjerte bankede for Julemærkesagen, og han var levende interesseret i udviklingen i Julemærkehjemmenes arbejde.

I fritiden var han glad for at rejse, og det blev til mange spændende ture med familie og venner. Blandt andet en tur med den transsibiriske jernbane og et krydstogt på de russiske floder. Begge rejser var fødselsdagsgaver fra ham til hans kone, Ulla, som han blev gift med i 1969.

I de sidste mange år tog de hvert år børnebørnene med på vinterferie.

Ingolf Romlund døde uventet, netop hjemvendt fra endnu en ferie med familien.

Han efterlader sig sin kone, to døtre og en søn, fem børnebørn samt sin mor og en yngre bror. IL

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce