x
Annonce
Navne

Dødsfald: Ole Lund Pedersen var brandvæsnets tekniske begavelse - en konstruktiv nørd

Virksomhedsejer og deltidsbrandmand Ole Henne Lund Pedersen, Elsted, er død, 41 år.

Ole Lund Pedersen var brandvæsnets tekniske begavelse

Virksomhedsejer og deltidsbrandmand Ole Henne Lund Pedersen, Elsted, er død, 41 år.

Ole Pedersen omkom torsdag i sidste uge, da han i forbindelse med sit arbejde som brandmand blev påkørt af en tankvogn ved en markbrand i Harlev.

Ole Pedersen var født i Nr. Felding. Da han var 12 år, flyttede familien til Tvis, hvor han voksede op på en gård sammen med to ældre søskende.

Efter studentereksamen i Holstebro læste han til svagstrømsingeniør i Herning. Her blev han uddannet brandmand, og siden slap han aldrig interessen for redningsarbejde.

I 2002 blev han tilknyttet brandstationen i Lystrup som deltidsbrandmand. To år senere blev han fuldtidsansat vagtcentralmedarbejder på stationen i Ny Munkegade, Aarhus. Han fortsatte som frivillig brandmand i Lystrup til 2014.

Da han etablerede virksomhed i Lystrup, var det vigtigt for ham at finde en adresse så tæt på brandstationen som muligt, så han kunne fortsætte som deltidsbrandmand.

Da han for et par år siden flyttede virksomheden til Hørning, blev adressen på Sønderskovvej valgt, fordi den lå lige over for brandstationen, og han var siden deltidsbrandmand her.

Ole Pedersen havde interesse for teknik, helt fra han var dreng, og den var kombineret med en stor initiativlyst. Allerede i gymnasietiden havde han sit eget rullende diskotek.

I nogle år arbejdede han i Martin Gruppen. Senere etablerede han sit eget trykfirma Hennetec i Lystrup. Da han ikke var tilfreds med kvaliteten af de rammer, der var til rådighed for hans tryk, begyndte han en rammeproduktion, først hjemme ved køkkenbordet og senere forskellige steder i Lystrup, indtil han for et par år siden flyttede Hennetec til Hørning.

Ole Pedersen havde altid gang i nye projekter. En overgang drev han eksempelvis eget transportfirma i Lystrup, hvor brandmandskolleger blev hyret ind som chauffører, når han ikke selv kunne.

Uanset hvad han beskæftigede sig med, var kvalitet afgørende for ham. Han var en stor teknisk begavelse, en konstruktiv nørd, og det kom i høj grad brandvæsenet til gode. Her stod han i sin tid på vagtcentralen for mange teknologiske forbedringer, som dels kunne øge sikkerheden og dels gøre brandvæsenets arbejde mere effektivt.

Han var vagtcentralmedarbejder i Ny Munkegade til udgangen af 2016. En periode var han talsmand for kollegerne her. Han var en meget afholdt og respekteret brandmand, hvis mening både kolleger og foresatte lyttede til.

Når han ikke var beskæftiget som brandmand eller projekter i sin virksomhed, var det tid til afslapning hjemme på forældrenes gård i Tvis.

De seneste ti år boede han sammen med Christina i Elsted, og de blev gift for fire år siden. Foruden Christina efterlader han sig sine forældre, sin bror i Holstebro og sin søster i Luxembourg.

Il

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce