Annonce
Navne

Dødsfald: Ole Lund Pedersen var brandvæsnets tekniske begavelse - en konstruktiv nørd

Virksomhedsejer og deltidsbrandmand Ole Henne Lund Pedersen, Elsted, er død, 41 år.

Ole Lund Pedersen var brandvæsnets tekniske begavelse

Virksomhedsejer og deltidsbrandmand Ole Henne Lund Pedersen, Elsted, er død, 41 år.

Ole Pedersen omkom torsdag i sidste uge, da han i forbindelse med sit arbejde som brandmand blev påkørt af en tankvogn ved en markbrand i Harlev.

Ole Pedersen var født i Nr. Felding. Da han var 12 år, flyttede familien til Tvis, hvor han voksede op på en gård sammen med to ældre søskende.

Efter studentereksamen i Holstebro læste han til svagstrømsingeniør i Herning. Her blev han uddannet brandmand, og siden slap han aldrig interessen for redningsarbejde.

I 2002 blev han tilknyttet brandstationen i Lystrup som deltidsbrandmand. To år senere blev han fuldtidsansat vagtcentralmedarbejder på stationen i Ny Munkegade, Aarhus. Han fortsatte som frivillig brandmand i Lystrup til 2014.

Da han etablerede virksomhed i Lystrup, var det vigtigt for ham at finde en adresse så tæt på brandstationen som muligt, så han kunne fortsætte som deltidsbrandmand.

Da han for et par år siden flyttede virksomheden til Hørning, blev adressen på Sønderskovvej valgt, fordi den lå lige over for brandstationen, og han var siden deltidsbrandmand her.

Ole Pedersen havde interesse for teknik, helt fra han var dreng, og den var kombineret med en stor initiativlyst. Allerede i gymnasietiden havde han sit eget rullende diskotek.

I nogle år arbejdede han i Martin Gruppen. Senere etablerede han sit eget trykfirma Hennetec i Lystrup. Da han ikke var tilfreds med kvaliteten af de rammer, der var til rådighed for hans tryk, begyndte han en rammeproduktion, først hjemme ved køkkenbordet og senere forskellige steder i Lystrup, indtil han for et par år siden flyttede Hennetec til Hørning.

Ole Pedersen havde altid gang i nye projekter. En overgang drev han eksempelvis eget transportfirma i Lystrup, hvor brandmandskolleger blev hyret ind som chauffører, når han ikke selv kunne.

Uanset hvad han beskæftigede sig med, var kvalitet afgørende for ham. Han var en stor teknisk begavelse, en konstruktiv nørd, og det kom i høj grad brandvæsenet til gode. Her stod han i sin tid på vagtcentralen for mange teknologiske forbedringer, som dels kunne øge sikkerheden og dels gøre brandvæsenets arbejde mere effektivt.

Han var vagtcentralmedarbejder i Ny Munkegade til udgangen af 2016. En periode var han talsmand for kollegerne her. Han var en meget afholdt og respekteret brandmand, hvis mening både kolleger og foresatte lyttede til.

Når han ikke var beskæftiget som brandmand eller projekter i sin virksomhed, var det tid til afslapning hjemme på forældrenes gård i Tvis.

De seneste ti år boede han sammen med Christina i Elsted, og de blev gift for fire år siden. Foruden Christina efterlader han sig sine forældre, sin bror i Holstebro og sin søster i Luxembourg.

Il

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce