Annonce
Aarhus

Dødskrydset: Fællesråd i vestbyen bakker op om videoovervågning

Farligt lyskryds Edwin Rahrs Vej/Ringvejen. Foto: Flemming Krogh
Repræsentanter fra Brabrand Fællesråd og Gellerup Fællesråd bakker op om forslaget om videoovervågning af krydset, hvor nu to unge kvinder er døde efter påkørsler.

BRABRAND: - Vi bakker op om videoovervågning, for at få flere bilister til at sænke farten og stoppe med at køre over for rødt, så vi kan undgå flere ulykker.

Sådan siger medlem af Brabrand-Aarslev Fællesråds bestyrelse, Peter Nørskov, efter dødsulykken tirsdag 6. oktober, hvor den 23-årige studerende Katrine Lilleøre Holm omkom efter at være påkørt af en bil i krydset Åby Ringvej/Edwin Rahrs Vej.

Han støtter dermed et forslag om videoovervågning af det farlige kryds, som både rådmand Thomas Medom (SF) og byrådsmedlem Almaz Mengesha (V) anbefalede i Århus Stiftstidende torsdag.

Annonce

- Vi er simpelthen nødt til at få videoovervågning op i det kryds, før der sker flere dødsfald. Det er vigtigt, at vi handler og ikke glemmer dette dødsfald eller trafikdrabet det samme sted for blot to år siden. Det må bare ikke ske igen, siger Peter Nørskov.


Bilister kører op over midterrabatten og rundt om helleanlæg og kører i den modsatte side af vejen for at overhale andre. Det er fuldstændig vanvittigt.

Peter Nørskov, bestyrelsesmedlem Brabrand-Aarslev Fællesråd


Han tilføjer, at det ikke kun er det omtalte kryds, der køres råddent i, præcist som både kørelærere og cyklister også har fortalt til avisen de seneste dage. Det sker i store dele af Gellerup og Brabrand.

- På Edwin Rahrs Vej er jeg vidne til det ofte. Bilister kører rundt om helleanlæg og kører i den modsatte side af vejen for at overhale andre. Det er fuldstændig vanvittigt.

Kontakt med Gellerup

Peter Nørskov har nu taget kontakt til Gellerup Fællesråd for at søge fælles sag, og herfra er formand Helle Hansen enig i, at der køres for hurtigt og for farligt i området og hun vil gerne mødes med og drøfte initiativer med Brabrand-Aarslev Fællesråd:

- Vi har i mange år haft en udfordring med trafikken. Mange kører over for rødt, i den modsatte vejbane og alt for hurtigt og vildt. Det er selvfølgelig nogle af områdets egne  beboere, men også folk udefra, mener hun.

Hun vil som formand for fællesrådet bakke op om en videoovervågning i dødskrydset og gerne andre steder.

- Det har vi ønsket meget længe, for jeg tror, overvågning kan virke forebyggende på trafikkulturen, siger Helle Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Sport

Overvandt chokstart: Bears har guld i sigte efter ny sejr over Horsens

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce