Annonce
Aarhus

Dødstrusler og vold mod familiemedlemmer: 19-årig skal i fængsel

19-årig er ved Retten i Aarhus idømt et år og ti måneders fængsel. Foto: Axel Schütt

AARHUS: En 19-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt et år og ti måneders ubetinget fængsel.

Der fortæller Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Straffen kommer efter en lang række forhold - i alt 29, der blandt handler om dødstrusler mod et kvindeligt familiemedlem tilbage i marts 2018, vold mod et familiemedlem, trusler mod politiet og indbrud.

Den 19-årige har siddet varetægtsfængslet siden begyndelsen af februar i år, hvor han blev anholdt på en adresse i Viby, efter at han havde slået et 59-årigt mandligt familiemedlem i ansigtet med knytnæve på grund af nogle uoverensstemmelser.

Kort efter blev han lagt i håndjern af en patrulje, der ankom til stedet.

Han blev også dømt for fire indbrud i huse i Østjylland, hvor han stjal forskellige værdier som sølvtøj, el-cykler og elektronik. Ved et indbrud i januar i Tranbjerg tog han en bilnøgle, hvorefter han stjal ejernes bil.

Annonce

Møgsvin, ludere og pansersvin

Politiet har flere gange haft fat i den 19-årige, der gentagne gange har fornærmet og truet forskellige betjente. I retten blev han blandt andet dømt for at have udtalt til to betjente, at han "nok skulle huske dem og finde dem". Andre betjente blev kaldt for "møgsvin", "ludere" og "pansersvin".

Samlet set vurderede retten, at den 19-årige skulle straffes med 10 måneders fængsel, som blev lagt oven i en reststraf på et år. En vurdering, som senioranklager Jakob Beyer er tilfreds med.

- Den 19-årige har gentagne gange brudt loven med alvorlige forbrydelser og har gjort mange mennesker utrygge med vold, trusler og indbrud. Derfor er jeg tilfreds med, at han nu kan se frem til en længere fængselsstraf, forklarer Jakob Beyer.

Den 19-årige ankede ikke dommen. Han skal nu sidde varetægtsfængslet frem til afsoningen begynder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce