Annonce
Aarhus

Døgnrapporten: Flere bilister taget med stoffer i blodet

Flere bilister havde stoffer i blodet, viser lørdagens døgnrapport. Genrefoto: Michael Bager/Scanpix
Stoffer og biler er ikke god cocktail. Alligevel er kombinationen at finde flere gange i Østjyllands Politis døgnrapport over lørdagens hændelser.

AARHUS: Politiet måtte flere gange i løbet af lørdag standse trafikanter, der havde sat sig bag rattet med euforiserende stoffer i blodet.

En 20-årig mand holdt ikke nok afstand, da en 61-årig mand bremsede op på Nørre Boulevard i Aarhus lørdag klokken 15.42. Den 20-årige mand kørte op bag i den 61-åriges bil. Østjyllands Politi skønnede, at den 20-årige mand var påvirket af euforiserende stoffer og tog en blodprøve.

På Kirketorvet i Tranbjerg kørte en 24-årig kvinde klokken 16.45 bil uagtet, at det skønnedes, at hun var påvirket af euforiserende stoffer. Der blev taget blodprøve.

På trods af at en 21-årig mand havde fået administrativt inddraget sit kørekort, kørte han alligevel bil lørdag klokken 19.59 ad Spobjergvej i Brabrand. Den 21-årige var påvirket af alkohol og havde en promille på 0.98, da han pustede i alkometeret, samtidig var han skæv og i besiddelse af cirka 1 gram skunk.

Senere på natten klokken 01.50 var den igen gal i Tranbjerg, hvor en 19-årig mand kørte bil på Jegstrupvænget, selv om han var påvirket af euforiserende stoffer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Regnvejr - det er alvorligt, det her

Ikke, at AGF ikke kan spille fodbold. Ikke, at kommunen er så forhippet på, at alle skal bo i midtbyen, at man nu pønser på at bebygge ganske små åndehuller lige bag Salling ved Telefonsmøgen. Nej – den menneskeskabte globale opvarmning ser nu ud til at true os. Hvis ikke de enorme regnmængder hører op, så bliver vores flade land én stor mudderpøl, hvor det ikke er til at eksistere. Jeg troede ellers på, at det først ville ramme Maldiverne, der bliver oversvømmet af havet, og dernæst landene nedenfor Himalaya, der vil komme til at mangle vand, når gletcherne er smeltet ned og Ganges, Mekong med andre floder er tørret ud. Høje temperaturer og varme giver nedbør, og det ene lavtryk efter det andet er væltet ind over os ude fra Atlanterhavet og Nordsøen (Vesterhavet) i en sådan grad, at vi kun iført gummistøvler kan bevæge os udenfor befæstede arealer. Holstebro, Horsens, Vejle og Kolding er oversvømmet, og hundredvis af villa-, sommerhus- og kolonihaver står under vand. I Århus Stiftstidendes tillæg Danmark sås torsdag 20. februar på bagsiden et luftfoto af et oversvømmet kolonihaveområde i Kolding. Hvorfor ikke bringe et sådant billede på forsiden i respekt for alvoren i det her? I en leder samme dag opfordrer Hans Petersen til at lade en rendegraver køre ind på en mark og afhjælpe en villa-nabogrund, der er truet af oversvømmelse fra marken. Ja – men hov, kan den rendegraver i det hele taget køre på marken? Og kan landmanden køre på marken? Hvad med vintersæden, den er vel regnet og rådnet væk? Det vil give enorme tab på valutabalancen, hvis ikke vores ellers udskældte landbrug kan komme i marken. Vi må virkelig krydse fingre for, at forårs- og sommersolen vil komme til at skinne i rigt mål, så der kommer gang i fordampningen, gerne samtidig med noget blæsevejr, ellers giver det blot yderligere nedbør. På en måde har vi (den ældre generation) fortjent det. Det er selvforskyldt og ville jo være ganske uretfærdigt, hvis det kun rammer vores børn og børnebørn. Vi har i den grad bygget op til den globale opvarmning med et liv i luksus og overflod. Nu kommer regningen så. For klimaet dette efterår og vinter er så ekstremt, ligesom sommeren 2018, at begge dele må skyldes den menneskeskabte globale opvarmning. Naturen er og bliver den stærkeste, trods al vores viden og teknologi. Piller vi ved den, viser den tænder.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce