Annonce
Aarhus

Dømt for vidnetrusler og bælte-vold: Serieforbryder kan se frem til fængsel og udvisning

En somalisk statsborger er idømt fængsel og udvisning efter 34 kriminelle forhold. Blandt andet et voldeligt overfald ved hammershusvej i Aarhus. Fotos: Google Street View & Axel Schütt

29-årig somalisk statsborger er efter dom for vold, tyveri og vidnetrusler blevet idømt to et halvt års fængsel og udvisning af Danmark.

AARHUS: En 29-årig man blev mandag ved Retten i Aarhus idømt to et halvt års fængsel og udvisningen af Danmark for bestandigt.

Det sker efter manden, der er somalisk statsborger, blev kendt skyldig i 34 forskellige kriminelle forhold, som blandt andet tæller et overfald med et bælte, som fandt sted i 2016.

Den dengang 27-årige mand havde truet en kvindelig bekendt på Hammershusvej i Aarhus, hvilket fik kvindens far til at tage ud for at beskytte sin datter.

Her traf han den 27-årige, som blev aggressiv, tog sit bælte af og svingede det gentagne gange mod faderen, der blev ramt af metalspændet i hovedet og på kroppen, så han blandt andet fik en flænge i hovedbunden. Dagen efter blev den 27-årige anholdt.

Derudover stod manden i 2017 og 2018 bag flere tyverier mod forskellige butikker i Aarhus. I et af tilfældene udviklede det sig yderligere til røveri, da han truede personalet og skubbede til en butiksansat, så han kunne bringe det stjålne i sikkerhed.

Den 29-årige mand blev også dømt for røveri mod to mænd på Klostertorvet, hvor han med vold og trusler tog deres penge.

Annonce

Anklager tilfreds

Manden blev også dømt for flere indbrud, da hans DNA matchede med DNA, som politiet havde fundet ved efterforskningen af flere indbrud, og flere koster blev fundet i hans hjem.

I alt blev manden samlet dømt for 34 forskellige forhold, som samlet gav en straf på to et halvt års fængsel og udvisning for bestandigt. Noget der glæder anklageren.

- Den 29-årige har gang på gang brudt loven og flere gange udsat sagesløse borgere for vold og trusler, så jeg er tilfreds med, at der nu er sat en stopper for hans kriminelle handlinger med en fængselsdom og en udvisning for bestandigt, siger senioranklager ved Østjyllands Politi, Jakob Beyer.

Den 29-årige erkendte flere af forholdene. Han ankede dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

To mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg ved Paludan-demonstration

Klima

Grønne busser brager frem i Kina

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce