Annonce
Østjylland

Dømt for vold med kniv - dansede ud af retten

Dommen blev tirsdag afsagt af dommer Henrik Gjørup her ved Retten i Horsens, som den 32-årige kunne forlade som en fri mand. Han har sammenlagt tilbragt tre år og otte måneder bag tremmer, siden han kom til Danmark som 10-årig i 1995. Arkivfoto: Palle Herløv

Det kom til at koste en 32-årig mand syv måneders fængsel, da han trak en kniv i forbindelse med et slagsmål i Horsens 23. oktober sidste år. Kniven ramte hans 25-årige modpart i panden, og det medførte en dom for grov vold, som han modtog.

Horsens: Det er ikke hver dag, man ser en mand komme dansende ud gennem glasdørene ved Retten i Horsens.

Det var imidlertid, hvad der skete, da en 32-årig mand tirsdag kort efter kl. 14 havde fået en straf på syv måneders fængsel for grov vold. Han var glad, fordi han efter fem måneders varetægtsfængsling allerede havde afsonet sin straf, og derfor var han efter domsafsigelsen en fri mand, som blot manglede at hente sine personlige ejendele i arresten i Vejle. Han modtog dommen efter en kort snak med sin forsvarer.

Kort forinden havde han hørt anklager fra Sydøstjyllands Politi, Lisa Kjær Gjessing, kræve ham fængslet i to et halvt år, hvoraf de 225 dage var en reststraf, han manglede at afsone fra sin seneste dom, der var én blandt en håndfuld inden for kategorien personfarlig kriminalitet, han har modtaget, siden han kom til Danmark fra Syrien i 1995.

Jeg holdt kniven helt op til hans ansigt, men han blev ved med at komme nærmere og være truende. Han gik selv ind i den.

32-årig mand, dømt for grov vold

Sagen kort

23. oktober kl. 22.37 blev en patrulje sendt ud til skadestuen i Horsens.Personalet behandlede en 25-årig mand, der bl.a. havde snitsår i hovedet og flere afværgelæsioner på hænderne. Han fortalte, at han var blevet overfaldet på Sønderbrogade. Gerningsmanden kendte han ikke.

Betjente fandt ingen blodspor på gaden, men i opgangen var der blodstænk, som ledte opmærksomheden op til lejligheden på tredje sal.

Her havde der kort forinden været slagsmål mellem en 32-årige syrisk mand og en 25-årig mand fra Horsens, der var på besøg i lejligheden.

Der blev anvendt kniv af ihvertfald den ene part, og begge mænd skar sig på kniven undervejs. Det hele tog nogle minutter, hvorefter den 32-årige forsvandt, mens den 25-årige blev kørt på skadestuen af sin daværende kæreste.

Først 9. november lykkedes det politiet at anholde den 32-årige, som i første omgang blev sigtet for drabsforsøg. Han forklarede under retssagen, at han ikke havde meldt sig som offer til politiet, da han var bange for repressalier fra sin modpart, der havde mange venner. Han ville ikke blive opfattet som en stikker.

Han blev varetægtsfængslet 10. november og derfor løsladt efter dommen på syv måneders fængsel, som blev afsagt tirsdag eftermiddag.

Skyldte penge for husleje og stoffer

Sagen her drejede sig om en hændelse, der fandt sted i en lejlighed på tredje sal på Sønderbrogade, Horsens, 23. oktober sidste år.

Den 32-årige, der er statsløs palæstinenser, havde boet på adressen i nogle uger sammen med lejlighedens ejer. Den 32-årige havde brug for et sted at sove, så han lånte en sofa og havde sine ting opbevaret i kufferter, men det kneb med at betale huslejen på ca. 3900 kr.

- Jeg skyldte ham penge, ligesom jeg skyldte hans kammerat penge. Det var for husleje og for nogle stoffer, jeg havde købt af dem. Derfor begyndte vi at skændes, da jeg kom hjem ved 22-tiden, og det udviklede sig til tumult henne ved entreen, forklarede den 32-årige om den aften i oktober, da volden fandt sted mellem ham og bofællens 25-årige kammerat, der også var tilstede.

Annonce

Slettede blodspor, før politiet kom

Så langt var parterne enige, men herefter gik deres gengivelser af hændelsesforløbet i hver sin retning, så det er umuligt at vide, hvad der faktisk skete.

Sikkert er det, at den 25-årige endte med et 10 cm langt snitsår i panden, som han pådrog sig under tumulten, ligesom han havde flere andre mærker som tegn på vold. Han erkendte selv fra vidneskranken, at han havde taget fat om halsen på den 32-årige, da denne havde hevet en kniv frem. Muligvis en 10-15 cm lang steakkniv, som ingen af parterne kunne redegøre for, hvor kom fra, mens det heller ikke lykkedes politiets teknikere at finde dna på den efterfølgende.

- Det indikerer, at den er blevet grundigt rengjort, da et anvendt køkkenredskab altid vil have dna på sig, men svaret dukker aldrig op, sagde forsvarer Jørgen Merrild Bie under sin procedure med henvisning til, at parterne var lige gode om det. Han krævede derfor sin klient frifundet.

- Min klients modpart har haft travlt med at fifle med beviserne og slette spor, før politiet kom. Lægger man deres forklaringer til grund, lægger man falske lodder i vægtskålen. Der blev handlet i nødværge mod en person, der tog kvælertag, sagde han, og det lå da også klart, at offeret og hans kammerat formentlig havde ét eller andet at skjule over for politiet.

Flere gange undervejs har de ændret de forklaringer, de har givet til politiet. Først var den 25-årige blevet overfaldet på gaden og derefter i opgangen. Til sidst erkendte de begge, at det reelt var sket i lejligheden, hvor politiet da også fandt utallige små blodstænk fra begge mænd, som det ikke var lykkedes offerets ven at tørre væk, før betjentene dukkede op og stillede spørgsmål og sikrede spor til sagen.

Den 32-årige fik oven i fængselsstraffen en betinget udvisning af Danmark med en prøvetid på to år.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Indland

4000 tilskuere ved fodboldkamp opfordres til coronatest

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce