Annonce
112

Dømt voldtægtsmand fundet skyldig i forsøg på voldtægt: Fik ikke ekstra straf

Retten i Aarhus skulle tage stilling til, om en 35-årig ukrainer var skyldig i forsøg på voldtægt på en adresse i Viby i 2016. Ukraineren er i forvejen idømt otte års fængsel for blandt andet tre voldtægter i Ikast, København og Viby. Foto: Axel Schütt/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Den 35-årige ukrainer er allerede idømt otte års fængsel og udvisning for blandt andet tre voldtægter i Ikast, København og Viby, en dom som Vestre Landsret siden stadfæstede.
Annonce

AARHUS: En 35-årig ukrainer blev dømt skyldig i forsøg på voldtægt, da retten tog stilling til en ny tiltale mod manden.

Den 35-årige er allerede idømt otte års fængsel for blandt andet tre voldtægter i Ikast, København og Viby, en dom som Vestre Landsret siden stadfæstede.

De tre voldtægter blev begået i perioden fra marts til december 2016, men først efter der faldt dom i byretten i Aarhus i 2018, anmeldte endnu en kvinde den 35-årige for forsøg på voldtægt i samme tidsperiode som de tre voldtægter.

Derfor blev den sag efterforsket løbende med, at den 35-årige ankede byrettens dom på otte år til landsretten.

Med trods at retten fandt det bevist, at den 35-årige ukrainer var skyldig i forsøg på voldtægt på en adresse i Viby i december 2016, så fik den 35-årige ikke yderligere fængseldom.

Retten skal i sager som denne vurdere, om den 35-årige med sandsynlighed havde fået en længere straf, hvis tiltalen for voldtægtsforsøg havde været en del af den samlede sag mod ham. Det fandt retten ikke, og derfor får han ikke yderligere straf oveni de otte års fængsel og udvisning for bestandig.

Den 35-årige ukrainer ankede straks dommen til Vestre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce