Annonce
Sport

Da han kom hjem, ville han hygge sig på andetholdet: Nu er Mathias Valentin tilbage i startopstillingen for Aarhus Fremad

Mathias Valentin. Arkivfoto: Ole Nielsen
Mathias Valentin var en stor del af Aarhus Fremads divisionshold, men rejste til Island i et år for at arbejde. I vinter blev han permanent hevet tilbage i klubbens førsteholdstrup og er nu startet inde i Fremads to sejre i foråret.

FODBOLD: Det kom nok egentlig som en overraskelse for de fleste.

Rundt på ASA's anlæg begyndte snakken lige så stille at gå. "Har du set, hvem der starter inde?" kunne man høre en spørge.

"Valle starter," sagde en anden konstaterende til sin kammerat.

Annonce

Og det gjorde han. Mathias Valentin gik på banen som en af centrale midtbanespillere, da Aarhus Fremad spillede - og vandt - mod Thisted FC.

Hans seneste start før den kamp? 962 dage tidligere. For godt to et halvt år siden.

Hvordan kan det lade sig gøre? Det kan det, fordi Mathias Valentin i flere sæsoner var en vigtig spiller i Aarhus Fremad, men da hans civile arbejde som speditør førte ham til Island i et år, måtte han afbryde tiden i 2. Division.

Efter han igen kom hjem fra Island vendte han tilbage til Aarhus Fremad - denne gang bare på klubbens andethold i Danmarksserien og havde egentlig ikke regnet med, at det skulle hedde divisionsfodbold igen. Men fra vinter blev han igen en fast del af førsteholdstruppen

- Jeg kom egentlig bare tilbage for at hygge mig. Jeg havde været i Island i et års tid, hvor jeg ikke havde spillet, og da jeg kom tilbage til Danmark ville jeg egentlig bare gerne spille fodbold. Der havde også været et generationsskifte i klubben, og mange af dem, jeg havde spillet sammen med tidligere, var nu på andetholdet, så det passede mig egentlig fint at spille der.

- Det var ikke min ambition at komme tilbage på førsteholdet, da jeg kom hjem. Jeg ville egentlig bare nyde fodbold og hygge mig med det, siger Mathias Valentin.

Kom med på grund af corona

Tiden ville dog anderledes.

Henover vinteren var det ikke muligt for Danmarksserie-holdene at træne, men det var det til gengæld for 2. Divisions-holdene, da 2. Division, modsat Danmarksserien, er noteret som elitesport og derfor havde særlige vilkår med hensyn til forsamlingsforbuddet.

Et par enkelte kom med i førsteholdets træning for at give et bedre antal spillere til træning, og cheftræner Morten Dahm Kjærgaard kunne lide, hvad han så.

Mathias Valentin

  • 32 år gammel
  • Startede i Aarhus Fremad i 2011 og spillede på holdet, indtil han fra 1. september 2018 og et år frem var bosiddende på Island.
  • Vendte tilbage til Aarhus Fremads andethold i Danmarksserien og blev i vinter permanent rykket i førsteholdstruppen. 
  • Har spillet fem kampe i denne sæson. To af dem fra start.
  • Har spillet tre Superliga-kampe for Silkeborg IF i 2010 og 2011. Det er hans eneste anden seniorklub udover Aarhus Fremad.

Derfor blev Mathias Valentin pillet permanent op på førsteholdet fra i vinter.

- Vi har hele tiden haft den aftale, at jeg trænede med for at holde mig i gang, og jeg har sagt til Morten, at jeg gerne bare vil spille fodbold, uanset om det er første- eller andethold. Hvis han mente, det ikke skulle være på førsteholdet, ville det være fint med mig. Men jeg ville helst ikke det der, hvor man sidder på bænken hele tiden. Jeg skal bare spille fodbold, og det er mindre vigtigt, om det er det ene eller andet hold, siger Mathias Valentin.

Annonce

Igen blevet grebet af de sjove kampe

I foråret har han nu fået to pladser i start-11. Pudsigt nok i de to eneste Fremad-sejre i foråret indtil nu.

Udover den tidligere nævnte kamp mod Thisted holdt han også til en time på banen, da holdet kørte Brabrand ud af eget tæppe på Riisvangen.

Lørdag er der måske endnu en plads på den centrale midtbane i et andet Aarhus-opgør. VSK Aarhus venter på Vejlby Stadion i et ultralokalt opgør. Der er under to kilometer på gåben mellem de to stadioner.

Og så er der stille og roligt også sneget sig lidt flere ambitioner ind for Valentin, nu hvor det er begyndt at hedde 2. Divisionsfodbold igen, selvom det i virkeligheden ikke var planen.

Lørdagens kampe med århusianske 2. Divisionshold

  • VSK Aarhus - Aarhus Fremad, Vejlby Stadion kl. 13:30.
  • Brabrand IF - B.93, Domis Park kl. 14:00.

- Der er ikke nogen tvivl om, at når man spiller et lokalopgør mod Brabrand med tilskuere, så er det jo det fede ved fodbold. Den slags oplevelser vil man gerne have flere af, og der kommer måske en til mod VSK lørdag. Det er sjovere at spille mod 400-500 tilskuere i 2. Division end mod pt. ingen i Danmarksserien. Det er helt klart en motivation, siger Mathias Valentin ...

... der knap tre år efter at være rejst til Island nu pludselig er tilbage i truppen for Aarhus Fremad.

Mon ikke også, han er det mod VSK. Holdet har jo trods alt kun vundet med ham blandt de startende 11.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce