Annonce
Indland

DAG 2: Peter Madsen er en voksen mand med et spædbarns seksualitet

Foto: Michael Nørgaard

På dag to i Kim Wall-sagen var Peter Madsen igen i åbenlys kamp mod anklageren om formiddagen, mens eftermiddagen blev en blid og stille stund, hvor han fik lov at snakke om et yndlingsemne: Peter Madsens store bedrifter.

DAG 2

21. marts 2017

Det er anden dag i retssagen mod Peter Madsen. Han virker forvirret, forpjusket. Den ellers åbenlyse karisma trænger ikke gennem den forvaskede sorte T-shirt og de posede joggingbukser. Han har et sår på næsen, fordi han dagen før hamrede sit hoved ind i cellevæggen i frustration, siger han.

I vidneskranken griber han det an som sidst. Ekstremt fokus på sig selv og hele tiden strategisk i sine forklaringer. Han svarer ikke bare på anklagerens spørgsmål - han forholder sig til, hvorfor anklageren spørger. Og stiller provokerende modspørgsmål.

I dag skal Peter Madsen fortælle om, hvordan han parterede Kim Wall. Det vender vi tilbage til.

Efter første retsmøde for 13 dage siden har noget rumlet rundt i hovedet på mig. Et par ord fra hans mentalerklæring.

Ikke "patologisk løgner", "svært seksuelt afvigende", "narcissistiske og psykopatiske træk", "grandios selvfølelse" eller "alvorlig mangel på empati og skyldfølelse". Men "polymorf pervers".

Polymorf pervers?

Annonce

OVERBLIK

Da den svenske journalist Kim Wall sejlede ud i en ubåd i Øresund, var det kun kaptajnen, Peter Madsen, der kom levende hjem. Inden havde han skilt hendes hoved og lemmer fra kroppen og dumpet delene i Køge Bugt.Avisen Danmarks journalist Kasper Løvkvist har fulgt sagen mod Peter Madsen fra en plads i retssal 60 i Københavns Byret.

DAG 1: - Jeg har gjort mig skyldig i en alvorlig forbrydelse mellem Kim og jeg

DAG 2: Peter Madsen er en voksen mand med et spædbarns seksualitet

DAG 3: En vidneløs forbrydelse er blevet en retssag fyldt med vidner

DAG 4: Det er Kim Walls fødselsdag - Peter Madsen har taget fint tøj på

DAG 5: Hvad har kærlighed til katte med en mordsag at gøre?

DAG 6: Selv Peter Madsens egne vidner underminerer hans sag

DAG 7: Den dag Peter Madsen satte et halvt minut af til at græde

DAG 8: Peter Madsen vandt en lille kamp og tabte den store

DAG 9: Beheading, beheading, beheading, beheading, beheading, beheading, beheading ...

DAG 10: Peter Madsen smiler stort og føler sig stolt af sit liv

DAG 11: Sidste dag før dommen

DAG 12: Peter Madsen er en utroværdig morder

Ifølge Psykologisk Pædagogisk Ordbog er det seksualitet oplevet gennem alle sanser og rettet mod alt og alle. Det gør det ikke lettere at forstå.

I et par tekster, sexologiprofessor Christian Graugaard sender til mig, læser jeg, at det handler om, at vi alle har været små børn og grænseløse i vores seksualitet - polymorft perverse - men er blevet filet, pudset, plejet og formet til at være naturligt hjemme i, at der er grænser, som hverken skal eller må overtrædes.

Peter Madsen er 47 år. Han er polymorf pervers. Hans seksualitet er ikke blevet filet, pudset, plejet og formet af samfundets normer. Han er en voksen mand med et spædbarns stærkt umodne seksualitet pumpende rundt i kroppen.

Christian Graugaard skriver til mig:

"Det er åbenbart ikke sket i Madsens tilfælde (at han er blevet formet på plads af socialisering og opdragelse, red.). Med uhyggelige konsekvenser."

Er det bestialske så lettere at forstå? Er det en forklaring? En lille del af en forklaring? Jeg ved det ikke, men når man sidder på tredje række i sal 60, er det som om, at der i hvert fald er blevet lagt én rigtig brik i puslespillet.

Eller osse handler det bare om trygheden i at tro på, at en mand, der parterer en kvinde, ikke er en vildfaren ligesindet, men et certificeret monster. Et polymorft perverst monster.

I Københavns Byrets sal 60 på dag to fortsætter vi, hvor anklageren slap sidst. Hvor han borer i, hvad det gav Peter Madsen seksuelt at mishandle Kim Wall og partere hende. Hvorfor Peter Madsen flere gange havde set en video af en kvinde, der fik halsen skåret over? Hvorfor han læste tekster, hvor kvinder blev spiddet? Hvorfor han så primitive tegnefilm med samme temaer?

Igen var forklaringen, at Peter Madsen var på kvindens side og følte med hende.

- Jeg sidder lige her i retten og har ondt af, hvad der sker, sagde han helt nøgternt og køligt, da en af tegnefilmene blev vist.

Anklageren ville også vide, hvorfor Peter Madsen skar hovedet af Kim Wall, hvis det blot handlede om at kunne få hende ud af ubåden?

Det var der ingen forklaring på.

Var det noget seksuelt i parteringen eller mishandlingen af underlivet, ville anklageren vide.

- Juridisk set kan man ikke have sex med en død person, vel? Derfor er det juridisk set ikke en erotisk handling, svarede Peter Madsen.

Hvorfor var der snitsår fra øreflip ned over halsen - døde Kim Wall, da Peter Madsen skar hendes hals over, ville anklageren vide.

Det var helt tilfældige snit. Peter Madsen ville bare lave nogle huller i posen, som han kom hovedet i, var forklaringen.

- Lavede du noget seksuelt med Kim Wall, efter hun døde?

- Hvor kan du overhovedet spørge? Nej!

- Tænder du på nekrofili?

- Nej.

- Det er også derfor, vi har rejst tiltalte for, at det er noget, der er begået, mens hun var i live.

Eftermiddagen var forsvarerens. Her var Peter Madsen i sit es. I to timer fortalte han om alle sine bedrifter med raketter og ubåde og villige kvinder og en faderlig kærlighed til sine tre katte. Dommeren afbrød ham, fordi han bevægede sig for langt væk fra Kim Wall og for langt ind i sig selv. Anklageren protesterede. Til sidst måtte selv forsvareren bede sin klient styre sin fortællelyst.

Det blev to timers helle for Peter Madsen. To timer, hvor han ikke var en polymorf pervers psykopat, der ser på henrettelser af kvinder for at eksercere sit følelsesliv. To timer som det fangede menneske, ikke det jagede bæst.

Torsdag er der ikke helle længere. Her skal en retsmediciner fortælle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce