Annonce
Indland

DAG 5: Hvad har kærlighed til katte med en mordsag at gøre?

Foto: Michael Nørgaard

På dag fem kom det igen til at handle om Peter Madsens ømme forhold til sine katte. Og at han var i en helt særligt indadvendt og reflekterende sindsstemning umiddelbart inden, det hele blevet meget skæbnesvangert for Kim Wall.

DAG 5

26. marts 2017

Kan en mand, der får tårer i øjnene, når en kat er syg, begå en bestialsk seksualforbrydelse? Slå ofret ihjel og bagefter partere liget? En mand med kone og tre katte som et far-mor-og-børn-liv.

En mand, der i en umulig og skæbnesvanger situation først og fremmest tænker på at få virkeligheden til at forsvinde, så han kan komme hjem til konen og kattene. En mand, som i det hele taget er så gennemsyret af omsorg for enhver form for dyreliv, at han gør alverdens krumspring for at redde en reje i knibe, som et af vidnerne fortalte på dag fem i retssagen om drabet på Kim Wall.

Det spørgsmål er en del af Peter Madsens forsvar. Ligesom det er en del af anklagerens fremstilling af sagen, at Peter Madsen, inden Kim Walls død, udlevede en seksualitet, som anklageren i sin ansigtsmimik og kropssprog ikke lægger skjul på, at han finder højst aparte.

Annonce

OVERBLIK

Da den svenske journalist Kim Wall sejlede ud i en ubåd i Øresund, var det kun kaptajnen, Peter Madsen, der kom levende hjem. Inden havde han skilt hendes hoved og lemmer fra kroppen og dumpet delene i Køge Bugt.Avisen Danmarks journalist Kasper Løvkvist har fulgt sagen mod Peter Madsen fra en plads i retssal 60 i Københavns Byret.

DAG 1: - Jeg har gjort mig skyldig i en alvorlig forbrydelse mellem Kim og jeg

DAG 2: Peter Madsen er en voksen mand med et spædbarns seksualitet

DAG 3: En vidneløs forbrydelse er blevet en retssag fyldt med vidner

DAG 4: Det er Kim Walls fødselsdag - Peter Madsen har taget fint tøj på

DAG 5: Hvad har kærlighed til katte med en mordsag at gøre?

DAG 6: Selv Peter Madsens egne vidner underminerer hans sag

DAG 7: Den dag Peter Madsen satte et halvt minut af til at græde

DAG 8: Peter Madsen vandt en lille kamp og tabte den store

DAG 9: Beheading, beheading, beheading, beheading, beheading, beheading, beheading ...

DAG 10: Peter Madsen smiler stort og føler sig stolt af sit liv

DAG 11: Sidste dag før dommen

DAG 12: Peter Madsen er en utroværdig morder

På dag fem i Københavns Byret blev tre kvinder afhørt - blandt andet med det formål at få frem i retten, at Peter Madsens seksualitet ikke er som hos folk flest.

Den første var temmelig utilpas ved situationen. Den næste kom ind med sort hætte over hovedet, som hun først tog ned, da hun sad i skranken med ryggen til pressen.

Men i sædet var elskerinden med hætten ublufærdig med et selvsikkert forhold til at skulle fortælle om sin egen eksperimenterende seksualitet for at give retten endnu et indtryk af Peter Madsens seksualitet.

Hun havde fået en sms, hvor Peter Madsen skrev: "Jeg er både yin og yang, bange og modig, ekstatisk og depressiv, rig og fattig, men hellere ride på havets bølger og surfe på livets op- og nedture end at gå gennem livets grå tåger uden at kende forskel på ekstase og smerte og opleve dem og leve."

- Han gik efter ekstremerne, sagde hun, uden at det stod helt klart hvordan, for samtidig beskrev hun Peter Madsen som nærmest gennemsnitlig på sexfronten.

Han tog hende med på sexklubber, men det var hende, der slog sig mest løs. Hun ville have det vildere. Den sex, de havde sammen, beskrev hun som vanilje-sex - helt almindelig sød og blid sex. Hun ville have ham til at tage fat om halsen på hende, men det faldt ham ikke naturligt. Hun ville slås på, men han var utilpas ved at klaske hende bagi, fordi hun blev rød.

Hendes indtryk var, at Peter Madsens interesser gik i andre retninger - som f.eks. at have sex med mænd. Og prøve sig selv af i pornofilm - det havde han gjort to gange, sagde hun.

De talte osse om døden. Det virkede ikke som noget særligt - bare som noget man gør.

Han sendte en anden sms til elskerinden:

"Jeg er bare en pervers poly med en drøm om et tabufrit sted, hvor alle voksne ved deres fulde fem må gøre ved hinanden, hvad de har lyst til. Sygt? Måske, men der er ingen kur."

Han havde også sendt et billede af en kvinde i håndjern.

En uge efter Kim Walls død, sendte elskerinden selv en sms til en veninde:

"Hvis de hører min og Peters fulde historie, bliver de mere overbevist om, at Peter er lunatic."

Med det mente hun, at de havde et atypisk forhold, forklarede hun til anklageren, der - som dagen gik - virkede mere og mere beklemt ved at udspørge fremmede kvinder om deres sexliv.

Undervejs havde Peter Madsen tilsyneladende fortalt sin forsvarer, at han havde sendt andre billeder end det af en kvinde i håndjern til elskerinden.

- Er det korrekt, at han også sendte billeder af kattene til dig, spurgte forsvareren.

- Kattene?

- Ja, missekattene?

- Ja, det kan han godt.

Der blev talt lidt videre om det, indtil elskerinden stopper op og spørger:

- Undskyld, men hvad har kattene med noget at gøre?!

- I snakkede om sex, og så er jeg interesseret i, om I talte om andre ting?

- Selvfølgelig talte vi osse om andre ting!

I dagens næstsidste afhøring blev der stille i salen. Det var under afhøringen af en australsk dokumentarfilminstruktør, der havde været i gang med en film om Peter Madsen, som nu er skrinlagt.

Hun blev berørt og grødet i stemmen, da hun fortalte om, hvad Peter Madsen havde sagt i et interview få timer inden, han sejlede ud med Kim Wall.

Han havde omtalt sig selv som psykopat. Han havde sagt, at han var for åbenmundet, og at han skulle lære at lægge bånd på sig selv. Han brugte den sammenligning, at hvis han var hovedmistænkt i en mordsag, ville han have ret til ikke at udtale sig og få at vide, at alt, hvad han sagde, ville kunne bruges imod ham i en retssag.

Han talte meget om at være alene. Virkede isoleret. Mens han pakkede en faldskærm sammen, sagde han:

"I livets mest vigtige øjeblikke er man alene. Man er alene, når man bliver født, og man er alene, når man dør."

Kim Wall var ikke alene, da hun døde. Hun var sammen med Peter Madsen på en ubåd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

112

Påkørte lysregulering og stak af: Kom forbi i anden bil mens politiet var på stedet

Annonce