Annonce
Aarhus

Dagens Corona-tal: Et skridt i den rigtige retning, men der er lang vej endnu

Fra torsdag er kravet om mundbind udvidet. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix


Annonce

AARHUS: Antallet af nye corona-smittede i Aarhus kommune er tilbage på samme niveau som før den stigning, der satte ind for en uges tid siden. 49 smittede nye lyder dagens opdatering fra Statens Serum Institut på, og det er en god nyhed sammenlignet med den seneste uges tal.

Antallet er dog stadig fem gange så højt, som de ti daglige smittede, som det kræves for at Aarhus Kommune igen bliver grøn i corona-sammenhæng. De 49 nye smittede kommer på dagen, hvor de udvidede krav om mundbind er trådt i kraft.

Corona i Aarhus

Coronaen blussede op i Aarhus i begyndelsen af august.

Efter en række døgn med op imod 80 smittede begyndte antallet af smittede langsomt, men sikkert at falde som følge af, at der blev indført en række tiltag for at mindske smittespredningen. I midten af september begyndte antallet af nye smittede imidlertid at stige igen.

I første halvdel af oktober begyndte antallet af nye smittede at falde og lå flere dage mellem 20 og 35. Den seneste uge har en ny stigning imidlertid sat ind.

 • Torsdag 29. oktober: 49 nye smittede
 • Onsdag 28. oktober: 73 nye smittede
 • Tirsdag 27. oktober: 41 nye smittede (data for 19 timer)
 • Mandag 26. oktober: 88 nye smittede (data for 28 timer)
 • Søndag 25. oktober: 70 nye smittede
 • Lørdag 24. oktober: 68 nye smittede
 • Fredag 23. oktober: 156 nye smittede
 • Torsdag 22. oktober: 103 nye smittede
 • Onsdag 21. oktober: 47 nye smittede
 • Tirsdag 20. oktober: 44 nye smittede
 • Mandag 19. oktober: 30 nye smittede

I Syddjurs og Skanderborg er der begge steder konstateret fire nye smittede, mens der fra Favrskov meldes om to nye, mens Odder tegner sig for en ny smittet. Derimod er der ingen nye smittede i Norddjurs.

Annonce

Fjerdehøjeste antal på landsplan

I hele Danmark er der registreret 860 nye smittetilfælde med coronavirus, hvilket er det fjerdehøjeste, der er påvist på én dag under coronaudbruddet i Danmark.

Det hører dog med til billedet, at der i dag bliver testet langt mere omfattende end i foråret.

I sidste uge anslog SSI, at antallet af dagligt smittede ville have været på 2.000-3.000, hvis man havde testet i samme omfang, da epidemien toppede i april.

Torsdagens tal er baseret på 48.661 coronatest, hvilket er 10-15.000 lavere end de tre dage, hvor der har været registreret flere tilfælde.

Andelen, der er testet positiv på landsplan, er knap 1,8 procent, hvilket ligger nogenlunde stabilt over den seneste uge.

Selv om der gennem oktober har været en stor stigning i antallet af smittede, har situationen på landets hospitaler været mere stabil.

Antallet af indlagte er torsdag på 139, hvilket er tre flere end onsdag. 17 er så syge, at de er på intensiv, og heraf har 15 brug for en respirator til at trække vejret.

Der er registreret et nyt dødsfald. I alt er 716 døde med coronavirus i Danmark siden starten af marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ny sportslig chef på plads i AGF: - Jeg har set flere hundrede kampe på Fredensvang

Annonce