Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Lille nedgang blev efterfulgt af stigning

Smittetallene ligger meget konstant i Aarhus - men desværre på et for højt niveau. Foto: Jens Thaysen

AARHUS/ØSTJYLLAND: Efter et lille dyk tirsdag viser onsdagens corona-tal fra Statens Serum Institut, at antallet af nye smittede er tilbage på 28.

Det er stadig 8471 Sabro, 8210 Aarhus V og 8381 Tilst, der har forholdsvis flest smittede i Aarhus Kommune.

De tre områder har en incidens - altså antal smittede per 100.000 indbyggere - på henholdsvis 151, 118 og 117 - altså væsentligt højere end sundhedsmyndighedernes kritiske grænse på 20.

Annonce

Aarhus Kommune er desuden begyndt at offentliggøre smittetal fordelt på sogne. De tal viser, at smitten er meget forskellig fordelt på de hårdest ramte områder i kommunen.

Eksempelvis findes hovedparten af de smittede i 8471 Sabro først og fremmest i selve Sabro Sogn, mens hovedparten af de smittede i 8210 Aarhus V bor i Hasle Sogn.

Aarhus Kommune bruger de nye tal på sogneniveau til at skabe sit et mere præcist billede af smitteudbredelse i konkrete bydele og lokalområder. Opgørelsen er opdelt i 58 forskellige sogne og kan derfor i højere grad end hidtil anvendes til at identificere områder, hvor der kan være behov for særlige tiltag ift kommunikationsindsats og smitteudbrud.

Smittetal i Østjylland

I Aarhus' omegnskommuner er der i alt registreret 12 nye smittede. 6 i Favrskov, 4 i Skanderborg og 1 i både Norddjurs og Odder.

Til gengæld er der ingen nye smittede i Syddjurs.

På Region Midtjyllands hospitaler er der i alt 17 indlagte - heraf 8 i Aarhus.

Der er registreret 824 smittetilfælde og 2 nye dødsfald i hele Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce