Annonce
Aarhus

Ny stigning i corona-tallene: Næsthøjeste antal smittede i over fire måneder

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus. Arkivfoto: Henrik Lund
Corona-tallene i Gellerup Sogn går den forkerte vej.

AARHUS: Der er ingen tegn i de daglige smittetal fra Statens Serum Institut på, at corona-smitten er på vej nedad i Aarhus. Onsdag viser tallene nemlig, at der er fundet hele 84 nye smittede i Aarhus Kommune.

Antallet er det næsthøjeste antal nye smittede, siden antallet af nysmittede i begyndelsen af 2021 dalede kraftigt efter en december med tårnhøje smittetal.

I Aarhus Kommune er der de seneste syv døgn i alt fundet 546 nye smittede. Det er især smitte blandt de unge, der er årsag til stigningen. Således er der 212 blandt de 20-29 årige og 126 i alderen 10-19 år, der er blevet smittet de seneste syv døgn.

Annonce

Der er til gengæld stort set ikke fundet nye corona-smittede i kommunen blandt de, der er fyldt 70 år. Kun fire århusianere i de aldersgrupper er registreret med corona-smitte de seneste syv døgn. Forklaringen her skal især ses i lyset af, at de grupper nu er færdigvaccineret.

Lars Østergaard, ledende overlæge og professor på Aarhus Universitetshospital, ser ikke de nuværende smittetal i Aarhus som noget stort problem.

- Det er naturligvis et tegn på, at virus er her endnu, men for hver dag bliver flere og flere vaccinerede, så hvis vi passer godt på hinanden en tid endnu, så tænker jeg, det nok skal gå, siger han til Århus Stiftstidende.

Gellerup går den forkerte vej

I det nedlukkede sogn Gellerup er dagens corona-data ikke specielt god læsning. På alle tre parametre, som afgør en et sogn skal lukke er tallene i sognet steget.

Således er incidensen - antal smittede per 100.000 indbyggere - nu på 610,8, den må højest være på 600. Antallet af nye smittede i sognet er på 57, det tal må højest være på 20. Endelig er positivprocenten på 7,13 - den kritiske grænse her er 3,0.

Først når sognet på et af de tre parametre har været under grænsen, kan det genåbne.

Sødalskolen og tre fritidsklubber i området har dog fået lov til at genåbne på grund at minimal smitte der.

Annonce

Flere smittede på Djursland

I kommunerne rundt om Aarhus er det især på Djursland, at der er registret nye smittede.

12 i Norddjurs og 8 i Syddjurs.

I Skanderborg er der fundet 5 nye, mens der i Favrskov og Odder er henholdsvis 3 og 2 nye corona-smittede.

Mens antallet af corona-smittede i Aarhus Kommune har ramt et nyt og højere niveau, er antallet af indlagte på Region Midtjyllands hospital helt nede på 11 - heraf 5 på Aarhus Universitetshopsital.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se videoen: Alle EM-hold sender hilsen til Christian Eriksen

AGF

Europæisk modstander ligegyldig for AGF-chef: - Over to kampe er det hold, vi skal slå, uanset hvem det bliver

Annonce