Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smittetallet er stadig for højt - men antallet af indlagte er rekordlavt

Corona-test finder mange smittede, men kun få sygdomsforløb ender med indlæggelse. Arkivfoto: Jacob Schultz

AARHUS: Den daglige opdatering fra Statens Serum Institut viser også torsdag, at der bliver fundet et forholdsvis højt antal nye corona-smittede i Aarhus.

Det seneste døgn er der registreret 78 nye smittede. De foregående dage i denne uge har tallet heddet 84, 70 og 90. Mens der på den korte bane altså ikke er tale om nogen stigning i smittetallet, så er det dog stadig højt sammenlignet med de seneste fire måneder, hvor der kun fire gange har været et højere daglige antal nye smittede i Aarhus Kommune.

Det er hovedsagelig blandt de 10-29 årige, at smitten sprede sig, mens kun et fåtal blandt århusianerne over 70 år er smittet. Det skyldes naturligvis, at de ældre årgange er færdigvaccinerede, mens de unge stadig venter på første stik.

Annonce

Onsdag forklarede Lars Østergaard, der er ledende overlæge og professor på Aarhus Universitetshospital, at selvom de nuværende smittetal i Aarhus ser høje ud, udgør de umiddelbart ikke noget stort problem.

- Det er naturligvis et tegn på, at virus er her endnu, men for hver dag bliver flere og flere vaccinerede, så hvis vi passer godt på hinanden en tid endnu, så tænker jeg, det nok skal gå, sagde han til Århus Stiftstidende.

Rundt om Aarhus er der registreret flest smittede i Norddjurs og Skanderborg, der hver tegner sig for 7 nye smittede. I Syddjurs og Favrskov er der fundet henholdsvis 4 og 3 smittede, mens Odder ikke har nye smittede.

Tomme senge

Antallet af indlæggelser i Region Midtjylland viser også, at det ikke er blandt de ældste - der ofte får flest problemer i forbindelse med corona - at smitten spreder sig.

Torsdag er antallet af indlagte helt ned på 7. Der er ikke tal på hvor mange, eller måske rettere hvor få, der er indlagt på Aarhus Universitetshospital - kun at antallet er under fem.

I Gellerup Sogn, der er tvangsnedlukket på grund af smittespredningen, har tallene rettet sig en smule. Tallene på alle tre parametre, der afgør om et sogn lukker, er lavere end onsdag og incidenstallet - antal smittede per 100.000 indbyggere - er igen under grænsen for tvangsnedlukning.

Incidensen i sognet er på 567,94, antallet af nye smittede er 53 og positivprocenten er 6,46.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se videoen: Alle EM-hold sender hilsen til Christian Eriksen

AGF

Europæisk modstander ligegyldig for AGF-chef: - Over to kampe er det hold, vi skal slå, uanset hvem det bliver

Annonce