Annonce
Aarhus

Dagens coronatal: Markant fald lørdag for nye smittede

Smittetallet falder i Aarhus som helhed, men der er store lokale varianter. Der er to forskellige tal for antal smittede - fordi man tæller det både med og uden kviktest. Pressefoto: Region Midtjylland
Flest nye smittede den seneste uge i Aarhus C og Viby. I alt 192 indlagte med covid-19 fordelt over hele landet.

AARHUS: Den gode nyhed først: Antallet af smittede i Aarhus Kommune er faldet markant fra fredag til lørdag. Fra 38 smittede til blot 24 smittede i døgnet fra fredag til lørdag kl. 14, ifølge Statens Serum Institut.

Aarhus Kommune selv oplyser, at 31 er smittede, og forskellen på de to tal skyldes, at Statens Serum Institut (SSI) først tæller en smittet via en kviktest med, når de efterfølgende også er blevet testet positiv i den mere valide PCR-test.

I omegnskommunerne ser smittetallene endnu bedre ud:

Odder har blot to nysmittede, Syddjurs og Skanderborg én hver, mens der ingen nysmittede er i Favrskov og Norddjurs det seneste opgjorte døgn.

Annonce

Ravnsbjerg hårdest ramt

I Aarhus sker smitten især i Aarhus C og i Viby - og her mere specifikt i Ravnbjerg sogn, viser tallene.

I Ravnsbjerg er incidensen 279, det vil sige at der omregnet er 279 smittede over syv dag per 100.000 indbyggere. I kommunen som helhed er incidensen "kun" 64.

I postnummer 8000 Aarhus C har der været 43 smittetilfælde de seneste syv dage. I postnummer Viby 37 tilfælde den seneste uge og herefter følger postnummer Tilst og Aarhus Vest med henholdsvis 24 og 23 smittede den seneste uge.

I Aarhus Vest kan man se, at der er flest smittet i Hasle sogn (15 i alt på syv dage). I postnummer 8220 Brabrand er den seneste uges smittetal på i alt 14 smittede fordelt med ni personer i Gellerup sogn og resten i postnummerets øvrige områder. (Smittetallet opgøres kun på sogneniveau, hvis tallet er under fem).

Annonce

Vaccinerede

Men det, der især også er interessant er antallet af vaccinerede.

Blandt samtlige 353.448 indbyggere i Aarhus Kommune har 36.153 påbegyndt vaccination, hvoraf 18.484 er færdigvaccinerede, det svarer til, at 5,2 procent af befolkningen er færdigvaccineret.

Næsten alle plejehjemsbeboere i Aarhus er færdigvaccineret eller er ved at blive det. Kun seks procent af alle plejehjemsbeboere ønsker ikke vaccinen.

På landsplan er der lørdag i alt 192 indlagt på hospitalerne med covid-19, heraf 41 på intensivafdelinger og 26 i respirator. To er døde det seneste døgn, så det samlede dødstal i hele landet er på 2.413.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

AGF

Ny AGF-sportschef: Jeg er ikke komfortabel med at befinde mig i komfortzonen - jeg hader det

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce