Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Daghøjskole udpines: En stor socialdemokratisk kommune bør da sikre de unges livsglæde

"Kompetencehuset kan understøtte og skabe gode vilkår, så de unge i fremtiden kan skabe sig en tilværelse med uddannelse og arbejde. Skal den klogskab og sagkundskab, som er på Kompetencehuset, gå tabt", skriver Kirsten Aagaard. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DEBAT: Er Aarhus Kommune ved at udpine daghøjskolerne, så de dør og dermed ikke kan løse en væsentlig opgave for unge og unge voksne længere?

Jeg tager her udgangspunkt i den konkrete situation, som Kompetencehuset, som tidligere hed Aarhus Daghøjkole, befinder sig i. I det netop gennemførte kommunale udbud for en fireårig periode om indsats rettet mod unge er Kompetencehuset med, men har fået halvt så mange pladser som de øvrige udvalgte. Det er en tredjedel af, hvad man fik i 2017.

Kompetencehuset har løst opgaven gennem alle årene under Aarhus Kommune og er mange gange blevet anerkendt af kommunen for sin indsats og har fået tildelt deltagere, når andre ikke har kunnet løse opgaven. Skolen har i alle år haft ventelister til sine tilbud hos kommunen, da borgerne og sagsbehandlerne søger skolen langt mere, end den tildelte ramme har kunnet rumme, så giver det jo ingen mening, at man reducerer rammen til en tredjedel.

Annonce

Som eksempel på, hvad man kan på Kompetencehuset, kan nævnes gennemførelsen af KUU (Kombinerede Ungdomsuddannelse), hvor syv ud af ti deltagere tre måneder efter afsluttet forløb var i ordinær uddannelse eller arbejde. Det er et af de bedste resultater i Danmark.


Jeg forstår ikke, at man ikke politisk bakker op om skolen. Kompetencehuset har gennem mange år knækket koden og bragt unge og unge voksne videre i deres liv.


Hvorfor tilsidesætter og nedprioriterer man en skole, som man ved har mange og dokumenterede resultater?

Kompetencehuset kan understøtte og skabe gode vilkår, så de unge i fremtiden kan skabe sig en tilværelse med uddannelse og arbejde. Skal den klogskab og sagkundskab, som er på Kompetencehuset, gå tabt? Hvem kan ellers løfte opgaven med de sårbare unge, som kræver en tæt indsats i et trygt miljø for at kunne komme videre?

Vores tid er mærkelig: En stor socialdemokratisk kommune, som ved, at Kompetencehuset kan få unge videre i deres liv på en måde, så de finder livsglæden igen, må da prioritere daghøjskolen. Når Kompetencehuset har vist, at man kan vende situationen for unge, som ellers står udenfor, skal det så ikke prioriteres?

Jeg forstår ikke, at man ikke politisk bakker op om skolen. Kompetencehuset har gennem mange år knækket koden og bragt unge og unge voksne videre i deres liv. Derfor er det frustrerende, når kommunen med beslutningen om at reducere antallet i ungeindsatsen reelt er med til at vanskeliggøre skolens fortsatte eksistens.

Kompetencehuset er en lokal Aarhus-daghøjskole og bør derfor have en særlig bevågenhed i Aarhus Kommune. Nogen må handle, så man sikrer daghøjskolen videre frem!

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Debat For abonnenter

Stiften mener: Lad os få bus-boblerne tilbage – fyldt med kunst og andre stjerner

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce