Annonce
Erhverv

Dagrofa siger nej til stort onlinesupermarked

Tomas Pietrangeli har været Dagrofa-topchef siden 2018 med en meget klar opgave: Stop underskuddene i dagligvarekoncernen. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Købmandskoncernen har tidligere drevet dagligvarehandel på nettet, men har ingen planer om at gøre det igen.

Online: Netsupermarkedet Nemlig.com, der voksede 45 procent sidste år, kæmper for sit image, efter dagbladet Politiken i weekenden afslørede kummerlige forhold for chauffører, der kører Nemlig.coms varer ud til kunderne.

Coop har i flere år solgt dagligvarer på nettet, men er stadig langt fra at tjene penge på den ekstra service, der især koster høje høje fragtomkostninger.

Senest har Salling Group erkendt, at danskerne gerne vil købe dagligvarer på nettet, og derfor har Føtex-kæden lanceret udbringning af varer, foreløbigt i Storkøbenhavn. Det sidste er en overraskelse, fordi Salling Group ellers har fundet det umuligt at tjene penge på det digitale dagligvaresalg.

Men Dagrofa holder fast. Købmandskoncernen har ikke tænkt sig at åbne et stort onlinesupermarked.

- Det ligger i hvert fald ikke i kortene, at vi skal det lige foreløbig, siger Tomas Pietrangeli, topchef i Dagrofa siden 2018.

Annonce

Sælger lokalt

Han tiltrådte med klar besked om at stoppe mange års underskud i Dagrofa-koncernen. Og en stor investering i en Nemlig.com-konkurrent vil uden tvivl bevæge virksomheden længere væk fra et overskud.

Dagrofa har dog udviklet en platform, hvor de selvstændige købmænd kan sælge varer lokalt via en hjemmeside. Det benytter 35 købmænd sig af i øjeblikket.

I 2009 var Dagrofa i øvrigt pioner inden for dagligvarer på nettet, da den daværende Superbest-kæde åbnede en netbutik. Den blev lukket igen i 2014, da Dagrofa ville gentænke sin strategi på nettet.


Det ligger i hvert fald ikke i kortene, at vi skal det lige foreløbigt.

Tomas Pietrangeli, topchef, Dagrofa
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Aarhus For abonnenter

Prisen er 1,4 millioner kroner per meter: Kommer du til at betale regningen for en Marselistunnel?

Annonce