Annonce
Navne

Dan Boyter ny formand for Kaospiloterne

"Jeg kunne selv være blevet kaospilot".

Ordene kommer fra Dan Boyter, århusiansk erhvervsprofil, der nu får mulighed for at komme tættere på den uddannelse, han selv overvejede, men alligevel ikke endte på. Han er nemlig pr. 1. september udpeget som ny bestyrelsesformand for Kaospiloterne, en international leder- og iværksætteruddannelse i Aarhus.

- Jeg har jo altid fulgt Kaospiloterne fra sidelinjen, derfor var det lidt af en drøm at få tilbuddet om at blive tilknyttet skolen som bestyrelsesformand. Det er en unik og spændende organisation med et stort potentiale. Skolen tiltrækker studerende fra hele verden, ligesom den leverer træningsprogrammer og projekter til både offentlige og private, siger Dan Boyte i en pressemeddelelse.

Christer Lidzèlius-Windeløv, rektor på Kaospiloterne, ser det som en logisk fortsættelse af bestyrelsens arbejde med at modernisere uddannelsen, at Dan Boyter overtager formandsposten.

- Vi er super glade for, at Dan har valgt at bruge tid på at medudvikle Kaospiloterne. Hans erfaring i krydsfeltet mellem erhverv, kultur og politikpasser utrolig godt til os. Og så er han en frontløber, hvad angår at få virksomheder til at fokusere på social ansvarlighed. Det er helt i Kaospiloternesånd, siger Christer Lidzèlius-Windeløv i pressemeddelelsen.

Dan Boyter har over 20 års ledelseserfaring, heraf 17 som topleder i Pressalit A/S i Ry, og han har deltaget aktivt i projekter, aktiviteter og bestyrelsesarbejde inden for kultur, sociale organisationer og mangfoldighedsledelse. Han har som kulturleder været i front med at profilere og re-brande store, veletablerede kulturinstitutioner og har stor erfaring med fundraising og etablering af nye former for partnerskaber.

Dan Boyter trådte i foråret 2015 ud af den daglige ledelse i Pressalit A/S, men har som aktiv ejer og bestyrelsesmedlem fortsat ansvar for en rækkeoverordnede opgaver i virksomheden. Desuden sidder han også i bestyrelsen for Danmarks Radio, Aros og Moesgaard Museum.

Dan Boyter afløser tidligere Grundfos-direktør Kim Klastrup, der har været medlem af bestyrelsen i seks år, heraf de sidste tre år som formand.

Annonce

Dan Boyter - tillidsposter

Direktør, bestyrelsesmedlem og hovedaktionær i Pressalit A/SMedlem af bestyrelsen for Pressalit Holding A/S

Medlem af bestyrelsen for Danmarks Radio

Medlem af bestyrelsen for ARoS Aarhus kunstmuseum

Medlem af bestyrelsen for Moesgaard Museum

Formand for Moesgårds Venner

Medlem af Kammerklubbens Advisory Board

Medlem af Advisory Board Organic Basics

Formand for regeringens "Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst"

Ambassadør for Kofoeds Skole samt medlem af repræsentantskabet

Medlem af DI's Soundingboard om mangfoldighed

Ambassadør for "Den Gode Historie"

Medlem af DI's specialudvalg for Design

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce