Annonce
Navne

Dan Boyter træder ind som formand i retshjælpsfond

Dan Boyter, Aarhus, træder ind som bestyrelsesformand for Den Sociale Retshjælps Fond. Foto: Den Sociale Retshjælps Fond

Dan Boyter, Aarhus, træder ind som bestyrelsesformand for Den Sociale Retshjælps Fond. Bestyrelsen har været igennem en større rokade, hvor kun ét tidligere bestyrelsesmedlem beholder sin post.

Den Sociale Retshjælps Fond er en frivillig organisation, der yder juridisk rådgivning til alle borgere under indtægtsgrænsen for fri proces samt gældsrådgivning til socialt udsatte. Derudover søger fonden at udbrede kendskabet til den rolle, som juridiske problematikker og gældsproblemer spiller for borgerne selv og samfundet generelt. Fonden har derfor en målsætning om at skabe en vidensbaseret debat om uhensigtsmæssigheder i lovgivningen og det politiske arbejde, der berører organisationens målgrupper.

Valget af Dan Boyter er sket på baggrund af hans mangeårige erfaring som erhvervsleder i familievirksomheden Pressalit, hvor han i dag fungerer som direktør og aktivt bestyrelsesmedlem med særlige ansvarsområder. Ud over erhvervskarrieren har Dan Boyter en lang række bestyrelsesposter på cv'et, hvoraf mange har været med fokus på socialt engagement.

Den kombination er særdeles relevant for opgaven i Den Sociale Retshjælps Fond, forklares det i en pressemeddelelse fra fonden.

Selv fremhæver Dan Boyter det konkrete aspekt i fondens indsats som en væsentlig motivationsfaktor for ham:

"De mange års samfundsmæssigt engagement i Pressalit og mine tillidsposter på det sociale område har lært mig, at sociale indsatser er nødt til at være konkrete for at virke. Hos Den Sociale Retshjælps Fond ser jeg en indsats, som er håndgribelig og virkelig flytter noget for socialt udsatte. For adgangen til juridisk og økonomisk rådgivning er altafgørende i de situationer, hvor livet er svært. Det er et formål, jeg gerne vil kæmpe for".

Ud over Dan Boyter består fondsbestyrelsen nu af næstformand Jonatan Hjortdal, chief legal officer hos Legal Hero, Bente Damgaard, administrerende direktør ved Damgaard Consult, og Thomas Koldig, lektor i erhvervsjura og engelsk ved Aarhus Business College.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Navne

Hun graver efter hverdagens gode historier: Mødet med alle slags mennesker er det bedste ved jobbet

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce