Annonce
Erhverv

Fyrer 335 og flytter produktion til Polen: - Danfoss vil komme styrket ud af øvelsen

Danfoss med koncendirektør Kim Fausing i spidsen er klar til forandringer i Danfoss' lokationer. Arkivfoto: Timo Battefeld
Danfoss lukker sine lokaliteter i Viby, Vejle samt fabrikken i Kolding. I stedet vil Danfoss investere i udvidelse og forbedringer af lokaliteterne i Silkeborg, Nordborg og Polen over de næste tre år.

Udflytning: Danfoss vil samle en bred vifte af sine forretningsaktiviteter på større lokationer, og derfor flytter en del af produktionen fra Danmark til Polen.

Det rammer især Danfoss-fabrikken på Albuen i Kolding, som ifølge Danfoss ikke er egnet til den avancerede automatisering, der er nødvendig for at forblive konkurrencedygtige i produktionen af køle- og air-conditioning komponenter.

I stedet flyttes produktionen nu til virksomhedens eksisterende adresse i Grodzisk i det centrale Polen, nær hovedstaden Warszawa.

- Beslutningen skyldes, at vi vil blive ved med at være konkurrencedygtige, og det er et led i vores overordnende strategi om at samle produktionen i større enheder, siger Mikkel Thrane, der er pressechef hos Danfoss.

Flytningen forventes afsluttet i begyndelsen af 2022, og det betyder, at cirka 335 arbejdspladser i Kolding nedlægges. Omkring 110 funktionærer vil forblive i Kolding og flytte til nye faciliteter på Marsvej.

Planerne betyder desuden, at Danfoss' lokaliteter i Viby og i Vejle fraflyttes og lukkes. Aktiviteterne her vil i løbet af de kommende år flytte til Silkeborg, Nordborg, Marsvej i Kolding og Grodzisk i Polen.

Det betyder, at der er planer for betydelige investeringer i udvidelse og forbedringer af Danfoss lokaliteter i Silkeborg, Nordborg, og Grodzisk i Polen over de næste tre år. Derudover ombygges og udvides Danfoss' lokation på Marsvej i Kolding, som omdannes til et moderne Danfoss campus.

Annonce

Fem korte om Danfoss

1. I 2018 voksede virksomhedens omsætning med 2,1 milliarder kroner til 45,5 milliarder kroner - en vækst på fem procent.

2. Danfoss er måske bedst kendt for at producere de termostater, der regulerer varmen fra radiatorer i mange hjem og virksomheder verden rundt. Men virksomheden sørger også for friske fødevarer og optimal komfort i huse og kontorer. Danfoss' løsninger bliver anvendt til køling, aircondition, opvarmning, motorkontrol og mobilt udstyr.

3. Danfoss blev grundlagt på Nordals i 1933 af ingeniør og fabrikant Mads Clausen.

4. Virksomheden er i dag en global milliardvirksomhed, der fortsat ejes af grundlæggerens familie gennem en familiefond.

5. Danfoss har 27.000 medarbejdere.

JFM/Ritzau

Medarbejdere til Silkeborg og Nordborg

Danfoss' varmeforretning samler produktion og forretningsaktiviteter på Danfoss' lokation i Silkeborg. Her vil produktionen af komponenter til boligopvarmning flyttes til fra Viby i løbet af andet halvår 2021.

Alle ansatte i Viby får tilbud om at flytte med til Silkeborg. Når det nye Danfoss-site i Kolding er færdigbygget, vil Danfoss fraflytte sine lejede lokaler i Vejle og flytte aktiviteterne inden for gulvvarme til de nye lokaliteter.

Distributionscentret i Vejle flyttes til Nordborg. Flytningen forventes at ske i løbet af andet halvår 2021, og alle ansatte i Vejle får tilbud om at flytte til Kolding eller Nordborg. Det skaber 14 nye stillinger i Nordborg.

Analysechef: Styrker Danfoss

Ifølge aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, er beslutningen udtryk for, at Danfoss skal stå stærkest muligt i den internationale konkurrence.

- Det er en øvelse, som mange andre danske produktionsvirksomheder allerede er i gang med eller kommer til at foretage, fordi vilkårene i den globale handel er skærpede, siger Jacob Pedersen.

Han forudser, at Danfoss vil komme styrket ud af øvelsen.

- Der er naturligvis en risiko ved at flytte produktion til udlandet, hvor ansatte og myndigheder agerer anderledes end herhjemme. Men Danfoss er i forvejen repræsenteret i Polen og har stor erfaring med at flytte produktion til udlandet, så der er næppe grund til at være bekymret, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce