Annonce
Sport

Danmark bliver delt vært for VM i herrehåndbold i 2025

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark skal sammen med Norge og Kroatien være vært for herrernes håndbold-VM om fem år.

Danmark skal igen være vært for VM i herrehåndbold.

Annonce

Det Internationale Håndboldforbund (IHF) har fredag besluttet, at Danmark sammen med Norge og Kroatien skal være vært for VM i 2025, skriver Dansk Håndboldforbund (DHF) på sin hjemmeside.

- Vi er utrolig stolte over igen at skulle være værter for en VM-slutrunde i herrehåndbold, siger generalsekretæren i DHF, Morten Stig Christensen, til forbundets hjemmeside.

- Siden vi indgik en aftalte med vores norske og kroatiske kolleger, har vi arbejdet stenhårdt på et stærkt, fælles bud, der kommer til at danne nogle fantastiske rammer for en stor håndboldfest, siger han.

Det bliver tredje gang, at Danmark er vært for VM i herrehåndbold.

Danmark var første gang vært i 1978 og senest for VM i januar sidste år sammen med Tyskland. Her gik det danske landshold hele vejen og vandt nationens første VM-guld i Boxen i Herning.

Finalen skal dog ikke spilles i Danmark i 2025. Her er det Norge, der får glæde af at være vært for finaleweekenden og den ene af de to semifinaler. Kroatien får den anden semifinale.

Danmark skal arrangere kampene i gruppe A og B samt mellemgruppe 1 og den ene af de fire kvartfinaler.

Det fælles bud for værtskabet fra Danmark, Norge og Kroatien var det eneste bud for VM i 2025, som IHF på mødet i Kairo skulle tage stilling til.

Danmark har i alt vundet fem VM-medaljer i historien. Foruden sidste års guldmedalje er det blevet til tre sølvmedaljer og en enkelt af bronze.

Kroatien har ligeledes vundet VM en enkelt gang, mens det også er blevet til tre sølvmedaljer og en af bronze. Norge har ved de seneste to verdensmesterskaber fået sølv.

Frankrig er den nation, der har vundet VM flest gange med seks guldmedaljer.

Det danske herrelandshold var senest i aktion ved EM i Sverige i januar, hvor holdet skuffede ved ikke at gå videre fra det indledende gruppespil.

/ritzau/

Læs nyheden på DHF''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce