Annonce
Østjylland

Danmark rundt til fordel for udsatte børns fritid

Flere politikere, organisationsfolk og erhvervsfolk deltog i cykelløbet. Her er det folketingsmedlem Eva Kjer Hansen (V), der i lørdags nåede i mål i Skagen. Pressefoto

I løbet af en uge er der blevet cyklet gennem Danmark til fordel for foreningen Broen, der har rod i Horsens.

Horsens: Foreningen Broen Danmark, som har rod i Horsens, afsluttede søndag cykelløbet "Broen Danmark Rundt" til fordel for udsatte børns mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter.

Starten gik på Folkemødets sidste dag på Bornholm og sluttede i Skagen i lørdags. 12 lokalforeninger af Broen blev besøgt undervejs. Lokale gæster, heraf flere borgmestre, tog imod holdet og sørgede for at sikre forplejningen indtil næste depot.

Initiativtagerne til løbet var erhvervsmanden Flemming Bøgely fra Silkeborg og politikeren Kristian Thulesen Dahl (DF) fra Thyregod. Begge kørte med i løbet sammen med andre politikere, organisationsfolk og erhvervsfolk.

På mange af løbets etaper kørte gæster med på dele eller hele strækningen. Fra Varde til Hobro kørte Carsten Thyssen, direktør for Grafisk Forum i Horsens og sponsor for løbet, og Jan Asmussen, SSP-leder i Horsens Kommune og tæt samarbejdspartner med Broen Horsens, også med på holdet.

Via sponsorater har løbet indsamlet i alt 376.875 kr. til at understøtte indsatsen i de 25 lokalforeninger af Broen. Foreningen Broen blev startet af lokale Hans Søgaard i 2002. Det førte i 2009 til oprettelsen af Broen Danmark. Broen en finansieret af private midler samt ved tilskud fra kommuner og statslige puljer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce