Annonce
Navne

Danmarks ældste fylder 111 år

Ellen Adelaide Brandenborg i 2015 ved sin 109 års fødselsdag. Foto: Axel Schütt.

Ellen Adelaide Brandenborg fra Aarhus fylder år. Hun er Danmarks ældste nulevende person.

STAVTRUP: Ét-ét-ét. Det ligner koden på den første talkode, man lærer sit barn. Tre enkle tal. Simpelt og smukt. Lige til at finde ud af.

De tre tal udgør også tallet et-hundrede-elleve, der målt i tid må siges at være mere end en menneskealder.

For Ellen Adelaide Brandenborg er det i dag lørdag den 7. januar 2017 lige præcis en menneskealder. For præcis 111 år siden kom hun til verden og kan i dag fejre fødselsdag som Danmarks ældste nulevende person.

Ellen Adelaide Brandenborg er født i Skørping, men hun har boet i Brabrand de sidste 81 år - siden 1936.

Fødselsdagen kan hun fejre på lokalcenter Søholm i Stavtrup, hvor Ellen Adelaide Brandenborg flyttede ind i for bare nogle få år siden. Indtil da klarede hun sig selv i sin lejlighed i Brabrand.

Dagens fødselar har tidligere givet opskriften på et langt og godt liv.

- Jeg har levet sundt. Fået masser af grøntsager og frugt. Jeg har heller ikke røget eller taget stoffer, som nogle unge gør i dag. Og så har jeg været glad og haft gode venner og en god familie. Forsøgt ikke at være gal og skælde ud, og har aldrig været syg andet end med forkølelser.

Aarhus Kommune ønsker tillykke på kommunens Facebookside og linker til et tidligere interview med Ellen Adelaide Brandenborg, hvor hun fortæller om, hvordan hun oplevede Anden Verdenskrig i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce