x
Annonce
Kultur

Danmarks Bedste Bøfsandwich er helt i skoven: Rasses Skovpølser er danmarksmester i brun sovs

Danmarks bedste bøfsandwich serveres i skoven ved Skanderborg. Fotos: Kim Haugaard og De Brune Riddere
Danmarks Bedste Bøfsandwich 2019 bliver ifølge De Brune Riddere lavet ved Dyrehaven i Skanderborg.

SKANDERBORG: Hvis du skal have den bøfsandwich, der det næste års tid kan prale af at være Danmarks Bedste, så skal du en tur til skovene lige syd for Skanderborg. Det er nemlig Rasses Skovpølser, der kan bryste sig af titlen "Danmarks Bedste Bøfsandwich 2019."

- Vi må konstatere, at hver gang vi tror, at topniveauet for hvor meget smag, fagkundskab og brun magi man kan inkorporere i en bøfsandwich er ramt, så bliver vi igen og igen positivt overraskede. Med en perfekt smagsbalanceret kvalitetsbøfsandwich, der rammer fuld plade med alle fem nomineringer, hæver Rasses således niveauet. Vi kvitterer for en tur i det brune himmerige med at uddele en topkarakter. Imponerende og yderst velfortjent, lyder det i afgørelsen fra De Brune Riddere, der hvert år i januar uddeler prisen.

Sidste år vandt Kohalen i Jægergårdsgade prisen, men de må i år se sig henvist til en tredjeplads, overgået af Vestre Baadlaug i Aalborg og altså Rasses Skovpølser. Det var dog ifølge De Brune Riddere en meget tæt kamp.

- Kohalen har på ingen måde serveret noget, der ikke var lige så godt som deres vindende bøfsandwich i 2018, men vi er virkelig nede i marginalerne for at skille disse tre bøfsandwiches fra hinanden. Imponerende højt niveau fra alle tre, som det hedder i pressemeddelelsen, der ledsager kåringen.

Folkene bag bøfsandwichens Michelin-guide tæller folk indenfor så forskellige fag som madblogs, biokemi, musik og møbelsnedkeri, og de har præmieret bøffer, boller og brun sovs siden 2012.

Øvrige priser

Udover hovedprisen Danmarks Bedste Bøfsandwich, er følgende priser også blevet uddelt:

  • Danmarks mest kælne brune sovs: Rasses Skovpølser, Skanderborg
  • Danmarks svedigste løg: Vestre Baadelaug, Aalborg + Rasses, Skanderborg
  • Danmarks frækkeste boller: Kohalen, Aarhus + Panorama, Silkeborg
  • Danmarks mest flabede hakkedreng: Rasses Skovpølser, Skanderborg
  • Danmarks syndigste syltevarer: Rasses Skovpølser, Skanderborg
Sådan ser den ud - Danmarks Bedste Bøfsandwich anno 2019. Foto: De Brune Riddere
Helt ude i skoven, ved dyrehaven i Skanderborg, ligger Rasses Skovpølser. Billedet her er fra 2008, så vi kan ikke garantere, at der ser helt sådan her ud i dag - men de laver altså Danmarks Bedste Bøfsandwich anno 2019. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce