Annonce
Kultur

Danmarks Bedste Bøfsandwich er helt i skoven: Rasses Skovpølser er danmarksmester i brun sovs

Danmarks bedste bøfsandwich serveres i skoven ved Skanderborg. Fotos: Kim Haugaard og De Brune Riddere
Danmarks Bedste Bøfsandwich 2019 bliver ifølge De Brune Riddere lavet ved Dyrehaven i Skanderborg.

SKANDERBORG: Hvis du skal have den bøfsandwich, der det næste års tid kan prale af at være Danmarks Bedste, så skal du en tur til skovene lige syd for Skanderborg. Det er nemlig Rasses Skovpølser, der kan bryste sig af titlen "Danmarks Bedste Bøfsandwich 2019."

- Vi må konstatere, at hver gang vi tror, at topniveauet for hvor meget smag, fagkundskab og brun magi man kan inkorporere i en bøfsandwich er ramt, så bliver vi igen og igen positivt overraskede. Med en perfekt smagsbalanceret kvalitetsbøfsandwich, der rammer fuld plade med alle fem nomineringer, hæver Rasses således niveauet. Vi kvitterer for en tur i det brune himmerige med at uddele en topkarakter. Imponerende og yderst velfortjent, lyder det i afgørelsen fra De Brune Riddere, der hvert år i januar uddeler prisen.

Sidste år vandt Kohalen i Jægergårdsgade prisen, men de må i år se sig henvist til en tredjeplads, overgået af Vestre Baadlaug i Aalborg og altså Rasses Skovpølser. Det var dog ifølge De Brune Riddere en meget tæt kamp.

- Kohalen har på ingen måde serveret noget, der ikke var lige så godt som deres vindende bøfsandwich i 2018, men vi er virkelig nede i marginalerne for at skille disse tre bøfsandwiches fra hinanden. Imponerende højt niveau fra alle tre, som det hedder i pressemeddelelsen, der ledsager kåringen.

Folkene bag bøfsandwichens Michelin-guide tæller folk indenfor så forskellige fag som madblogs, biokemi, musik og møbelsnedkeri, og de har præmieret bøffer, boller og brun sovs siden 2012.

Annonce

Øvrige priser

Udover hovedprisen Danmarks Bedste Bøfsandwich, er følgende priser også blevet uddelt:

  • Danmarks mest kælne brune sovs: Rasses Skovpølser, Skanderborg
  • Danmarks svedigste løg: Vestre Baadelaug, Aalborg + Rasses, Skanderborg
  • Danmarks frækkeste boller: Kohalen, Aarhus + Panorama, Silkeborg
  • Danmarks mest flabede hakkedreng: Rasses Skovpølser, Skanderborg
  • Danmarks syndigste syltevarer: Rasses Skovpølser, Skanderborg
Sådan ser den ud - Danmarks Bedste Bøfsandwich anno 2019. Foto: De Brune Riddere
Helt ude i skoven, ved dyrehaven i Skanderborg, ligger Rasses Skovpølser. Billedet her er fra 2008, så vi kan ikke garantere, at der ser helt sådan her ud i dag - men de laver altså Danmarks Bedste Bøfsandwich anno 2019. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce