Annonce
Kultur

Danmarkspremiere på Aarhus Teater: Bowie åbner festugen

Aarhus Teater og Aarhus Festuge bygger bro - igen - og David Bowie leverer musikken med numre som 'Changes', 'Heroes' og 'Life on Mars'. Aarhus Festuge afholder for anden gang den officielle åbning af byens fest på Aarhus Teater, der leverer det kunstneriske indhold med danmarkspremieren på David Bowie-musicalen 'Lazarus'.

Annonce

AARHUS: 2019 er tredje og sidste år Aarhus Festuge har temaet 'Bridging', hvor der på tværs af kunstarter vil blive bygget bro mellem bydele, alder, viden, interesser, genrer og oplevelser. Med gallaåbningen og 'Lazarus' bygges der samtidig bro for anden gang mellem to af byens markante kulturinstitutioner. Aarhus Festuge og Aarhus Teater samarbejdede også om gallafestugeåbningen i 2017 med den Reumertvindende forestilling 'Lyden af de skuldre vi står på'.

- Det synes helt oplagt, at vi tager hul på det sidste år med 'Bridging' samme sted, som vi indledte det hele i 2017. 'Bridging' handler ikke kun om at skabe nye forbindelser, men også at styrke og udvikle dem, der var der i forvejen. Det gør vi på bedste vis i år med en tankevækkende og musikalsk teateroplevelse i byens smukke teater, og vi glæder os over endnu et forrygende samarbejde, fortæller direktør for Aarhus Festuge Rikke Øxner.

Aarhus Teater har længe haft en drøm om at lave en musikforestilling med Bowies ikoniske sange.

- Den drøm går nu i opfyldelse med danmarkspremieren på musicalen 'Lazarus', som vi producerer sammen med Det Kgl. Teater. At Aarhus Festuge så ovenikøbet har valgt atter at henlægge den officielle åbning af byens fest på Aarhus Teater med åbningsforestillingen Lazarus gør mig bare ekstra glad og stolt, forklarer teaterdirektør Aarhus Teater Trine Holm Thomsen.

Lazarus

Gallaåbning af Aarhus Festuge med Lazarus 30. august på Aarhus Teater Store Scene.Pressepremiere 29. august 2019.

Billetsalget til Lazarus åbner torsdag 28. februar.

Lazarus er en coproduktion med Det Kgl. Teater, som opfører forestillingen i foråret 2020.

Forestillingen produceres i samarbejde med Mikkel Rønnow efter aftale med Robert Fox og Jones / Tintoretto Entertainment og The New York Theatre Workshop.

18 sange fra David Bowies fantastiske sangkatalog indgår i forestillingen, fx hits som "Changes", "Heroes", "This Is Not America", "Life on Mars" og svanesangen "Lazarus".

Heinrich Christensen står for iscenesættelsen og scenedesign skabes af duoen Christian Albrechtsen og Mathias Hersland, der fik en Reumert for scenografi og scenedesign med Lyden af de skuldre vi står på. Søren Graversen er kapelmester og hovedrollen som Thomas Newton spilles af Aarhus Teaters Jacob Madsen Kvols.

Lazarus er skrevet af Enda Walsh og David Bowie - inspireret af romanen "The Man Who Fell to Earth" af Walter Tevis.

Lazarus-forestillingen har gået sin sejrsgang i bl.a. New York og London.

Annonce

'Changes', 'Heroes' og 'Life on Mars'

I Lazarus ankommer Thomas Newton til jorden. Han leder efter vand, som han kan tage hjem til sin tørkeramte planet. Snart finder han dog sig selv sølet ind i gin og discount-tv, sex og medicinal-forsøg. Lazarus bygger videre på bogen "The Man Who Fell To Earth" af Walter Tevis, der i 1976 blev filmatiseret med David Bowie i rollen som Thomas Newton.

Lazarus byder på en spektakulær og surrealistisk billedstrøm, vævet ind i en perlerække af Bowie-hits som 'Changes', 'Heroes', 'This Is Not America', 'Life on Mars' og svanesangen 'Lazarus'. Anmelderne i New York og London var enige: Det er magisk og hypnotiserende, overvældende og rørende, vildt poetisk og forførende.

David Bowie døde af kræft i 2016 kun to dage efter udgivelsen af sit album "Black Star".

"Lazarus" spiller fra 29. august. Billetsalget til de første to spilleuger er i gang. Billetterne koster fra 65 til 450 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske corona-smittetal: Aarhus er stadig langt over grænsen for at blive grøn kommune

Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - op mod 100 besætninger skal aflives

Aarhus For abonnenter

Ansatte fortæller om et ældreområde ramt af frygt: Men direktør ser masser af åbenhed, tillid og godt samarbejde

Annonce